Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Іскрі» та «Радіоприладу» виділено по 7 млн. грн. для погашення заборгованості по зарплаті

8 жовтня 2012 - 14:15

«Іскрі» та «Радіоприладу» виділено по 7 млн.грн. для погашення заборгованості по зарплаті

За рахунок коштів, виділених державним концерном «Укроборонпром», на казенному підприємстві «Науково-виробничий комплекс «Іскра» та на державному підприємстві «Радіоприлад» значно знижено суму заборгованості по зарплаті, а невдовзі буде повністю ліквідовано.

- Минулого року на «Іскрі» виробництво було знижено в десять разів, а збитки склали 100 млн. грн. З урахуванням боргів по зарплаті за вересень поточного року сума заборгованості складає 17 млн. грн.. Уже цього місяця ситуація буде змінена завдяки тому, що «Укроборонпром» виділив 7 млн. грн. саме на погашення заборгованості. Також кошти мають надійти і від реалізації нещодавно відвантаженої техніки, загальною вартістю 100 млн. грн., - зазначив в.о.директора КП «НВК «Іскра» Ігор Пресняк.

За його словами, за 20 років незалежності України жоден керівник області не опікувався долею підприємства так, як Олександр Пеклушенко - без його дій «Іскра» навряд чи отримала б кошти, щоб розрахуватися з працівниками.

У свою чергу директор ЗДП «Радіоприлад» Сергій Панфілов повідомив, що минулого тижня на підприємстві було велике свято: працівникам виплатили борги по зарплаті за чотири місяці, і  найближчим часом сума боргу буде ще зменшена.

- «Радіоприладу», як і «Іскрі», виділено 7 млн.грн. Частину цієї суми ми вже отримали, завдяки чому частково розрахувалися з працівниками.  Найближчими днями ми чекаємо на другий транш, і зможемо покрити ще частину боргу. За підсумками цього місяця в нас залишиться 9 млн. грн. заборгованості. Цього вдалося досягти завдяки чіткій позиції керівництва області, яке неодноразово зверталося до центральних органів влади, - зазначив Сергій Панфілов.

Крім того, за словами керівника «Радіприладу», найближчим часом Президент України має підписати два закони України, підготовлені народним депутатом України Ярославом Сухим, щодо списання попередніх багаторічних боргів підприємства зі сплати внесків до ПФУ, інших податків та зборів.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, у свою чергу, висловив подяку начальнику ГУ Пенсійного фонду України в Запорізькій області Анатолію Казачуку.

- Якби Пенсійний фонд не пішов нам назустріч, підприємства недоотримали б значну частину виділених їм коштів. Але завдяки його розумінню гроші пішли на ліквідацію заборгованостей по зарплаті, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Говорячи про перспективи роботи обох підприємств, які у поточному році увійшли до складу державного концерну «Укроборонпром», Ігор Пресняк та Сергій Панфілов повідомили, що вже мають контракти на 2013-2014 роки щодо поставок на експорт унікальної радіоелектронної техніки запорізького виробництва.

Крім того, керівник «Радіприладу» запевнив, що чутки про приватизацію  підприємства є безпідставними та не відповідають дійсності.

 

Довідкова інформація:

Станом на 1 жовтня поточного року заборгованість по зарплаті в області становила 60,3 млн.грн., у тому числі на економічно активних підприємствах – 26,8 млн.грн., на підприємствах-банкрутах – 32,4 млн.грн., на економічно неактивних підприємствах – 1,1 млн.грн.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області