Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фестиваль «Покрова на Хортиці» запрошує гостей

12 жовтня 2012 - 08:40

Фестиваль «Покрова на Хортиці» запрошує гостей

Минулої п’ятниці, 5 жовтня, у Запоріжжі відбулося урочисте відкриття ІІІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці», який триватиме до 16 жовтня. Головні масові заходи заплановані на 14 жовтня - у Свято Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва.

Про це повідомила начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Ірина Конарева.

- Мета фестивалю – об’єднати зусилля всіх небайдужих до відродження українського козацтва, пропагувати національні культурні традиції та досягнення, відкрити Україну для закордонних гостей та обміну культурним досвідом між країнами. Саме тому гасло фестивалю – «Хортиця єднає Україну!», - зазначила Ірина Конарева.

Розпочнеться головний день фестивалю (14 жовтня) з урочистостей з нагоди Дня українського козацтва о 9.00 на «Козацькому колі». Після цього о 10.30 на території історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» національного заповідника «Хортиця» біля Січової церкви Покрови Пресвятої Богородиці відбудеться молебень «За Україну».

Також у програмі цього дня – інтерактив козацьких розваг (показові виступи шкіл національних бойових мистецтв та Федерації козацького герцю), церемонія урочистостей ІІІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» за участю кращих професійних та аматорських творчих колективів України, показові виступи «Лава на лаву» учасників XVI Міжнародного фестивалю козацьких бойових та традиційних мистецтв «Спас на Хортиці» ім. Анатолія Єрмака.

Крім того, можна буде переглянути театралізоване видовище «Всі ми, браття, козацького року» та реконструкцію козацького бою, взяти участь у презентації унікальної колекції туристичних марок фестивалю «Покрова на Хортиці» та обласного краєзнавчого музею, а також відвідати містечко майстрів «Запорізькі обереги» та «Національне подвір’я» за участю національно-культурних товариств області,  торгівельне містечко «Козацька торгова слобода».

Більше інформації про ІІІ Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці» можна знайти на спеціальній сторінці фестивалю: http://www.zoda.gov.ua/article/1914/vseukrajinskiy-kozatskiy-festival-pokrova-na-hortitsi.html.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров