Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьке молоде поповнення відбуло в Збройні Сили України

9 жовтня 2012 - 15:30

У рамках призовної кампанії "Осінь – 2012" сьогодні з обласного збірного пункту в урочистій обстановці відбулася відправка до військових частин Сухопутних військ та Повітряних Сил Збройних Сил України  першої військової команди в кількості 69 призовників.

Привітати призовників з важливою подією в їхньому житті прибули керівництво області, міста, ветерани війни та військової служби, ветерани-афганці, представники громадських організацій, батьки та рідні.

Перший заступник голови  облдержадміністрації,  голова обласної призовної комісії Віктор Ємельяненко у вітальному слові наголосив, що  рівень довіри українського народу до  захисників Вітчизни залишається дуже високим. Військовослужбовці в складних умовах сьогодення роблять свою справу фахово і на високому рівні і. Посадовець побажав молодим воїнам успіхів у оволодінні військовою справою і завжди пам’ятати про подвиги старшого покоління захисників Вітчизни.

З наказом до молодого поповнення звернулися обласний військовий комісар, полковник Давид Моїн, а представник Української православної церкви протоієрей Олександр благословив  на ратну службу в ім'я Української держави.

Для підняття військового духу новобранців бійці спецпідрозділу Внутрішніх військ МВС "Гепард" продемонстрували показові вправи рукопашного бою.

Як повідомив заступник обласного військового комісара з виховної роботи, полковник Михайло Логвінов, 11 жовтня 16 найкращих призовників планується відправити на строкову військову служби до Окремого Новоросійсько-Київського полку Президента України.

Загалом формування команд молодого поповнення на обласному збірному пункті, їхнє відправлення до військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань  триватиме до 22 листопада поточного року.

При цьому відправка військових команд здійснюватимуться в два етапи. Протягом першого етапу - з 5 по 12 жовтня - буде відправлено  317 призовників. Другий етап триватиме з 1 листопада  до 23 листопада, впродовж якого буде відправлено 453 призовника.

Остання відправка запланована на 22 листопада. Команда у складі 40 призовників відбуде  для проходження строкової військової служби до військової частини Державної спеціальної служби транспорту, яка дислокується на Чернігівщині.

Особливістю призовної кампанії "Осінь – 2012" є підвищення якісних показників стосовно рівня освіти, стану здоров’я та морально-ділових якостей призовників.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області