Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для запорізьких безхатченків узимку відкриють пункти обігріву

10 жовтня 2012 - 13:44

Для  запорізьких безхатченків узимку відкриють  пункти обігріву

За ініціативи обласної виконавчої влади взимку для  безхатченків у Запоріжжі та в інших містах регіону знову працюватимуть спеціальні пункти, де люди зможуть зігрітися, поїсти та випити гарячого чаю. У лютому поточного року, коли панував двадцятиградусний мороз,  127 таких  пунктів працювало в Запоріжжі і в районних центрах.  З обласного бюджету на надання гарячого харчування в осінньо-зимовий період було виділено майже 200 тис. грн. Працівники головного управління МНС установили п’ять військових наметів, біля яких розгорнули польові кухні. Також надавали свої  приміщення, щоб розмістити людей, територіальні центри соціального обслуговування, лікарні тощо. Медики, соціальні працівники, рятувальники МНС, представники Червоного Хреста не тільки надавали необхідну медичну допомогу тим, хто постраждав від холоду, а й привітним словом підтримували людей, котрі опинились у скрутному становищі. На заклик поділитися теплими речами відгукнулось чимало жителів області, які приносили зимові пальта, светри, шапки, шарфи, рукавиці тощо.  Та й пересічні запоріжці, яким у справах довелось провести кілька годин під крижаним  вітром,  теж залюбки заглядали  в намети, щоб зігрітись.

Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка практику облаштування пунктів обігріву в містах та районах   регіону буде продовжено і в новому зимовому сезоні. Як запевнили в головному управлінні МНС України в Запорізький області, рятувальники по-військовому готові зробити це в будь-який момент: намети чекають  свого часу, є достатній запас палива, навіть залишилось кілька ящиків з харчами. Головне управління праці та соціального захисту населення опікується  зараз укладанням договорів для забезпечення гарячого харчування. Як тільки температура повітря впаде нижче мінус 10 градусів,  пункти обігріву почнуть працювати.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області