Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Пелих: «Усі виборці повинні отримати іменні запрошення на вибори до 12 жовтня»

10 жовтня 2012 - 14:56

Юрій Пелих: «Усі виборці повинні отримати іменні запрошення на вибори до 12 жовтня»

До кінця цього тижня всі виборці повинні отримати іменні запрошення на вибори. У випадку наявності будь-яких неточностей у запрошенні або  його відсутності виборцю необхідно звернутися до дільничної виборчої комісії та написати заяву. Зробити це треба якомога швидше, бо до 25 жовтня всі комісії отримають вже уточнені списки виборців.

Про це повідомив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Юрій Пелих.

До 7 жовтня попередні списки виборців одержали 1060 дільничних виборчих комісій звичайних виборчих дільниць, створених на постійній основі, вісім дільничних виборчих комісій спеціальних виборчих дільниць, а також чотири дільничні виборчі комісії спеціальних виборчих дільниць, створені на тимчасовій основі в слідчих ізоляторах та колонії.

- Одночасно з передачею попередніх списків виборців представникам дільничних виборчих комісій передані виготовлені відділами ведення Державного реєстру виборців іменні запрошення, які повинні бути доставлені дільничними виборчими комісіями кожному виборцю до 12 жовтня включно, - повідомив Юрій Пелих.

З 8 жовтня дільничні виборчі комісії надають попередні списки виборців у приміщеннях дільничних виборчих комісій для загального ознайомлення виборцями.

- Виборці мають право звернутися із заявою про внесення змін до своїх персональних даних, зазначених у попередніх списках, чи про відсутність себе або інших осіб у списку. Також заява може стосуватися наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися як до дільничної виборчої комісії, так і безпосередньо до відділу ведення Реєстру за своїм місцем проживання. При цьому заявник повинен мати при собі паспорт і подати заяву не пізніше  22 жовтня включно, бо потім заяви розглядатиме тільки суд, - підкреслив Юрій Пелих.

З 8 по 23 жовтня відділи ведення Реєстру працюють над уточненням попередніх списків виборців на підставі отриманих заяв виборців та відомостей, передбачених ст. 22 Закону України «Про Державний реєстр виборців». Уточнені списки керівники органів, закладів, установ, зазначених у цій статті, повинні надати до відділу не пізніше, ніж за десять днів до дня голосування – до 17 жовтня.

Після опрацювання уточнень виготовлятимуться уточнені списки виборців, які до 25 жовтня включно передаються виборчим дільничним комісіям.

- У день голосування дільнична виборча комісія включає до списку виборців лише за рішенням суду. Тому в мене прохання до всіх жителів області, які будуть брати участь у голосуванні: перевірте себе у списках. Зі свого боку обласна виконавча влада зробить все, щоб кожен громадянин зміг скористатися своїм конституційним правом і проголосувати, - підсумував Юрій Пелих.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями