Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі школярі створять першу в Україні електронну карту області

10 жовтня 2012 - 16:22

Запорізькі школярі створять першу в Україні  електронну карту області

У Запорізькій області вперше буде створено спеціальну електронну туристичну карту регіону «Екскурсійний тур вихідного дня школяра «Моя мала Батьківщина». Її формуватимуть  з найцікавіших робіт учасників ІІ-го  Міжнародного медіафестивалю  «Москва-Запоріжжя»  за підсумками змістових напрямів: «Мала Батьківщина. Нерукотворне диво» та  «Мала Батьківщина. Рукотворне диво».  До роботи з укладання карти долучать фахівців Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Запорізького центру туристичної роботи учнівської молоді. 

У кожного з міст, містечок  та сіл регіону є своя цікава історія, свої затишні куточки природи, пам’ятки культури та мистецтва. Дізнатись про них більше незабаром зможе будь-хто бажаючий. Достатньо буде натиснути «мишкою» на обраний район, як про нього з’явиться цікава інформація. Карта буде розміщена на  порталі http://wiki.ciit.zp.ua. Оскільки роботи на фестиваль учнями подаватимуться в різноманітних жанрах, то й карта складатиметься з фото й відеоматеріалів, статей та репортажів, довідкових матеріалів і навіть анімаційних кадрів.

В  управлінні освіти і науки обласної державної адміністрації впевнені, що створення віртуальної карти та участь у медіафестивалі не тільки надихатимуть дітей та їх викладачів на творчість, а й допоможуть під іншим кутом поглянути на рідне місто чи селище, побачити його красу, найчарівніші куточки, зрозуміти, наскільки дорогою кожному серцю є Батьківщина. А якщо в процесі фото та відеозйомок у дітей з’явиться бажання зробити свою вулицю, місто чи село ще кращими, піклуватись про них, можливо, навести лад біля маленького струмочка чи облаштувати галявину для відпочинку, то виховну мету буде досягнуто.

Робота над створенням  електронної карти розпочнеться незабаром і триватиме постійно. Планується регулярно оновлювати, поліпшувати її, а згодом на її основі зробити автобусні екскурсії для школярів. Це буде корисно й цікаво для дітлахів, які зможуть більше дізнатись про історію та культуру Запорізької області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області