Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У трудівників села турбот вистачає

6 липня 2005 - 15:43

До жнив включилися більшість районів, окрім Великобілозерського, Мелітопольського, Оріхівського, Пологівського та Розівського. Найвищу врожайність на сьогодні показують господарства Новомиколаївського (35,7 цнт з гектара), Вільнянського і Веселівського (32,9 та 32,0 відповідно) районів.

Всього належить скосити і обмолотити ранніх зернових і зернобобових 552,9 тис. га, а разом з населенням – 705,8 тис. га. У тому числі озимої пшениці – 385 тис.га (разом з населенням). Найвища врожайність озимої пшениці на сьогодні зафіксована по господарствах Вільнянського (41,3 цнт/га) і Новомиколаївського (37,7) районів.

На жаль, дощова погода не дає можливості розгорнути збиральні роботи на повну потужність. Та синоптики прогнозують ближчими днями поліпшення погоди.

Трудівники села одночасно активно займаються заготівлею кормів для худоби. На сьогодні при плані 64 тис. тонн заготовлено по області 31,7 тис. тонн сіна та 24,1 тис. тонн сінажу (при плані 21,7 тис. тонн). Найкращі показники заготівлі кормів по господарствах Гуляйпільського і Оріхівського районів, де відповідно виконали план по сіну на 76 та 75 відсотків, а по заготівлі сінажу попереду Кам’ясько-Дніпровський (213% до плану), Веселівський (200%), Бердянський (182%) райони.

Хлібороби не забувають і про майбутній врожай – готують грунт під сівбу озимих. На сьогодні вже підготовлено трохи більше половини площ (51%): при плані 391,2 тис. га вже готові 197,8 тис. га. Господарства Бердянського району повністю впоралися з цією роботою, близькі до завершення і господарствах Оріхівського і Михайлівського районів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області