Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі буде зведено монумент будівельникам промислового комплексу

11 жовтня 2012 - 14:01

У Запоріжжі відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку з нагоди зведення монументу будівельникам промислового комплексу міста, в якому взяв участь голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Нова пам’ятка розташовується в парковій зоні біля Правобережного пляжу.

- Ідея створення монументу будівельникам промислового комплексу міста виникла під час  розмови з мером Запоріжжя Олександром Сіном. Цей монумент має стати символом того, що ще 80 років тому тут нічого не було, і саме на цьому місці було закладено перший камінь великого майбутнього індустріального Запоріжжя. Ми ніколи не зможемо переоцінити значимість будівництва Дніпрогесу та промислових гігантів, бо без них не було б нашого рідного міста. Минулого тижня Президент України Віктор Янукович особисто привітав запоріжців з 80-річчям Дніпрогесу, що демонструє його серйозне ставлення до нашого регіону. Саме завдяки йому було прийнято постанову, яка дала друге дихання  промисловим підприємствам Запоріжжя, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Спілкуючись з журналістами, посадовець зазначив, що  дуже прискіпливо ставиться до обрання місця встановлення пам’ятників та монументів, тож паркова зона біля Правобережного пляжу була обрана не випадково.

- При встановленні пам’ятника важливо все: яким він буде, де його встановлять, який скульптор його робитиме. В кожного пам’ятника є своя енергетика, і якою вона буде, залежить від багатьох речей. Я вірю, що через декілька років ми всі знову зберемося тут, де відкривається панорама на наші промислові підприємства, і обов’язково побачимо над ними чисте, блакитне небо без диму та викидів, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також керівник області розповів журналістам, що недавно намагався приблизно прорахувати, скільки б коштувало будівництво Дніпрогесу зараз. За його підрахунками, приблизна вартість такого об’єкта коштувала б не менше 1,5 трильйона гривень.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік