Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Обов’язок влади – створити гідні умови життя для ветеранів»

12 жовтня 2012 - 15:07

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся з керівниками місцевих ветеранських організації, обговорив з ними плани обласної влади щодо покращення умов та якості їхнього життя, а також відповів на запитання, які нині найбільше хвилюють ветеранів Великої Вітчизняної війни.

У заході також взяли участь голова облради Павло Матвієнко, Запорізький міський голова Олександр Сін та заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Пелих.

- Одна з найгостріших проблем, з якою стикаються люди похилого віку - це їхня самотність. А починається вона, насамперед, з недосконалості інституту сім’ї. Це, перш за все, пов’язано з тим, що багато дітей виховуються в неповних та неблагополучних сім’ях, які не мають чітко визначених родинних цінностей. Переконаний, що інститут сім’ї має базуватися на поважному ставленні до людей похилого віку, на створенні для них гідних умов життя, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Водночас глава області відзначив важливу роль ветеранів у вихованні та становленні молодого покоління.

- Разом з вами ми повинні пояснити дітям та молоді, що щастя не в алкоголі або грошах, хоча це активно пропагується на телебаченні, а в особистих досягненнях, які напрацьовуються за рахунок серйозних зусиль. У дитинстві мати завжди мені казала: «Сашко, вибийся в люди». Але вона мала на увазі не багатство, адже не в грошах щастя, а те, щоб я отримав якісну освіту, знайшов своє місце в житті, обрав гарну професію. Саме так ми маємо виховувати і сьогоднішню молодь, яка має бути соціально відповідальною. А від цього, безперечно, залежить і повага та піклування про людей похилого віку, - переконаний Олександр Пеклушенко.

Звертаючись до ветеранів, глава області зазначив, що під час недавнього перебування у Запоріжжі Президент України Віктор Янукович передусім поцікавився, як обласна влада співпрацює з ветеранами, яку надає допомогу, як триває виплата компенсації вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР.

- Ми хочемо зробити учасників, ветеранів, дітей Великої Вітчизняної війни привілейованим класом, і, перш за все, це буде стосуватися якості медичного обслуговування. У всіх поліклініках будуть функціонувати окремі кабінети для ветеранів, щоб їм не доводилося товктися в довгих чергах. Найкращі палати у лікарнях також повинні бути надані для лікування ветеранів, людей, які подарували нам головне – мир та злагоду. Крім того, обласна влада буде чітко контролювати стан забезпечення ветеранів усіма необхідними ліками. Ми вже почали реалізацію цього напрямку і дуже скоро кожний ветеран зможе відчути позитивні зміни, - підкреслив керівник області.

За словами голови обласної ради ветеранів Івана Солодовника, впродовж двох останніх років якісно змінилась вся система співпраці з ветеранськими організаціями  як з боку центральної, так і місцевої влади.

Разом з тим, Іван Солодовник назвав ряд нагальних проблем, які потребують втручання влади.

- Обласна влада оголосила війну корупції в медицині, за що ми, ветерани, дуже вдячні. Насамперед, треба викорінити не тільки систему призначення хворим ветеранам дуже дорогих ліків, а й систему примусу купувати медикаменти в чітко визначених аптеках. Також дуже гострим нині є питання відсутності у сільській місцевості достатньої кількості комунальних аптек, відтак за ліками ветерани змушені їхати до райцентрів, - зазначив Іван Солодовник.

Також ветерани винесли пропозицію щодо сприяння наданню Запоріжжю та Мелітополю статусу міст воїнської слави, а в обласному центрі встановили пам’ятник генералу-лейтенанту Андрію Смирнову, який загинув 8 жовтня 1941 року на території Запорізької області, захищаючи рідну землю від фашистської навали.

Олександр Пеклушенко пообіцяв, що всі озвучені проблеми та запитання будуть детально відпрацьовані, а обласна влада й надалі працюватиме над поліпшенням умов та якості життя ветеранів – найбільш привілейованого класу українського суспільства.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області