Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації ознайомився з роботою підприємства „Неон” українського товариства глухих

7 липня 2005 - 11:40

У Космічному мікрорайоні Запоріжжя знаходиться своєрідне підприємство „Неон”, якому минулого року виповнилося 70 років. Тут працює понад 300 робітників та інженерно-технічних працівників, майже 60 відсотків яких інваліди за слухом. Вже 26 років цей завод очолює справжній організатор відповідальної справи і високий професіонал Тихон Орєхов. Саме завдяки його неординарним здібностям і самовідданості команда однодумців змогла зберегти у нелегкі роки перебудови це життєво важливе для інвалідів підприємство.

Сьогодні завод є одним з кращих серед подібних на Україні. Тут успішно нарощують випуск високоякісних трансформаторів широкого діапазону – від малих побутових до великих промислових. Наприклад, вже протягом трьох років завод виграє тендер на поставки трансформаторів для Київського метрополітену. Освоїли на „Неоні” також випуск інвалідних візків – механічних та електричних, різної іншої побутової і промислової продукції і навіть макаронних виробів. Продукцію відправляють окрім України до Росії, Білорусі, Казахстану.

Головна ж цінність підприємства – це соціальний захист трудівників-інвалідів. Бо ніщо їх так не підтримує в житті, як посильна робота, відчуття потрібності для суспільства.

Після уважного ознайомлення з підприємством, розмов з керівниками і спеціалістами Юрій Артеменко підкреслив, що він не випадково приїхав саме на цей завод, бо йому, як народному депутату, добре знайомі проблеми інвалідів, які постійно звертаються за допомогою. А „Неон” подає добрий приклад як можна успішно вирішувати їх.

Губернатор повідомив, що тиждень тому підписав розпорядження про організацію належних умов в органах влади для прийому інвалідів. Наприклад, в облдержадміністрації будуть обладнані відповідні пандуси, щоб до приміщення могли в”їхати на візках інваліди, телефони на низьких поличках та інші зручності. „Адже ступінь моральності суспільства визначається відношенням до інвалідів”, нагадав відомий постулат губернатор.

Ю.Артеменко поділився почуттям гордості за директора „Неону”, який зберіг підприємство, за організацію виробництва. „А ще мене дуже вразила  фраза директора, що їм нічого не потрібно – вони самі справляться, сказав губернатор. Та ми за підсумками зустрічі намітили ряд заходів. Як тільки Президент підпише новий закон про підтримку інвалідів, ми зберемо керівників промислових підприємств і порадимось як ліпше допомогти інвалідам, зайнятим на виробництві...

Я вірю, що нова влада в особі Президента, облдержадміністрації, яка своїм пріоритетом ставить духовність, доведе це конкретними справами”.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров