Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Працювати й жити в запорізькому селі буде престижно та комфортно»

15 жовтня 2012 - 15:05

Міжнародний день сільських жінок офіційно відзначається в Україні з 1998 року за ініціативи Ради жінок-фермерів України. В цей день представниці українського села  мають змогу представити свої професійні здобутки, досягнення у суспільній діяльності, обговорити проблеми, з якими стикаються у роботі та повсякденному житті.      

В Україні проживає майже 8 мільйонів сільських жінок, які займають активну громадську позицію, реалізуються, керуючи не лише агропідприємствами та фермерськими господарствами, а й очолюючи органи місцевої влади. В Запорізькій області в органах виконавчої влади сільських територій біля 50% керівників – жінки.    

У Запоріжжі Міжнародний день сільських жінок відзначили проведенням виставки-ярмарку в ПК «Дніпроспецсталь». Кращі представниці запорізького села – жінки-фермери,  керівники та працівники великих агрофірм та особистих господарств презентували на ярмарку свою продукцію. Організатором цього заходу став Український проект розвитку плодоовочівництва.      

В ярмарку взяв участь голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Він ознайомився з експозицією та привітав  жінок зі святом.

- Те, що Запорізька область сьогодні стабільна з точки зору продовольчої безпеки, з точки зору цін на продукти – це, перш за все, ваше досягнення. Я побував майже в усіх районах регіону, спілкувався з багатьма аграріями. І сьогодні  глибоко переконаний, що зберегти українське село можна лише через сільську родину, через малі та середні агрогосподарства. Жінка – це берегиня рідного краю. Вона не лише працює на селі. Жінка вчить розмовляти рідною мовою, берегти культуру та традиції. Тому велика подяка вам за великий внесок у розвиток Запорізького краю, - звернувся до Олександр Пеклушенко.

Розвиток малих та середніх сільськогосподарських підприємств – головний пріоритет обласної влади в аграрній галузі  області. На цьому наголосив голова облдержадміністрації.

- Саме невеликі господарства будуть отримувати перевагу у вирішенні земельних питань,  пільговому кредитуванні. Ми працюємо над створенням оптимальної системи оптових ринків, де можна буде збувати продукцію. Я впевнений, що працювати й жити в запорізькому селі буде престижно та комфортно. Забезпечити це – головне завдання обласної влади, - зазначив Олександр Пеклушенко.

У рамках ярмарку також відбулося засідання «круглого столу» на тему «Середовище, в якому існує бізнес сільських жінок в Україні: перспективи розвитку». У ньому взяли участь українські та міжнародні експерти в галузі агробізнесу, представники місцевої влади, інвестиційних компаній, жінки-фермери.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін