Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область до опалювального сезону готова, але треба погасити борги за газ

15 жовтня 2012 - 15:21

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань розрахунків підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ.

Станом на 5 жовтня заборгованість усіх підприємств за спожитий природний газ складає 365 млн. грн., з них за опалювальний сезон 2011-2012 років – 205,7 млн.грн. Різниця в тарифах із загальної суми боргу складає 168,8 млн. грн.

- Рівень розрахунків підприємств теплоенергетики без урахування різниці в тарифах складає 74%, з урахуванням різниці в тарифах – 85%. Не мають заборгованості за спожитий  газ такі підприємства як ТОВ «Оріхівтепломережа», ЗАТ «Василівкатепломережа», «Дніпрорудненські теплові мережі», «Вільнянське АПУЖКГ» та «Андріївська тепломережа», - повідомив Петро Гончарук.

Нині всі підприємства-боржники готують документи щодо реструктуризації боргів або інших варіантів вирішення питань заборгованості. Всі борги повинні бути ліквідовані до початку наступного року.

Станом на 1 серпня поточного року заборгованість споживачів перед підприємствами теплоенергетики області накопичено в розмірі 262,4 млн. грн. дебіторської заборгованості, в тому числі: населення – 197, 2 млн. грн., бюджетні установи, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 3,8 млн. грн., бюджетні установи, які фінансуються з державних бюджетів, – 9,6 млн. грн., інші споживачі - 48,5 млн. грн.

На всіх територіях області посилюється роз’яснювальна робота з боржниками з метою якнайскорішої ліквідації боргів. За словами посадовця, найвідповідальнішими платниками серед населення є пенсіонери та люди старшого покоління.

- 10 жовтня прийнято постанову Кабінету Міністрів України про початок опалювального сезону. Тепер кожна територія, орієнтуючись на погодні умови, самостійно вирішує, коли його розпочинати. Опалювальний сезон має бути розпочато після того, як три дні поспіль середньодобова температура повітря становитиме вісім або менше градусів. На сьогодні всі території області повністю готові до опалювального сезону, - повідомив Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області