Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Держказначейство в області працює якісно та оперативно

15 жовтня 2012 - 15:26

Держказначейство в області працює якісно та оперативно

Одним з найважливіших завдань для керівництва обласної та місцевої виконавчої влади наприкінці року є освоєння виділених коштів на соціально-економічний розвиток територій, а також своєчасні розрахунки по захищених статтях держбюджету. В цьому контексті особливого значення набуває стала робота Державного казначейства України в Запорізькій області. Про стан обслуговування казначейських рахунків під час апаратної наради в облдержадміністрації поінформував начальник цієї установи Анатолій Петряєв.

За словами посадовця, протягом останніх двох тижнів своєчасно проводилась оплата захищених видатків – заробітна платня, допомога малозабезпеченим родинам, придбання медикаментів, комунальні послуги, енергоносії тощо. На ці видатки за останні 14 днів казначейство провело рахунки на суму понад 183 млн. грн.

Щодо обслуговування незахищених статей тільки протягом останніх двох тижнів на рахунки казначейства надійшло 66 млн. грн. З невеликою затримкою – на один-два дні – ці кошти були спрямовані на компенсацію лікарняних листів, закупівлю паливно-мастильних матеріалів для машин швидкої допомоги, інші соціальні напрямки.

Також через Державне казначейство України в Запорізькій області без затримок були проведені кошти на реконструкцію пр. Леніна, підготовку об’єктів соціальної інфраструктури Гуляйполя та Поліг до роботи в опалювальний сезон тощо.

- Мені приємно відзначити якість та оперативність вашої роботи. Важливим є повне розуміння найбільш важливих напрямків фінансування та бажання прислухатися до сьогоденних проблем територій, - оцінив роботу установи голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Також очільник регіону наголосив, що наприкінці року необхідно приділити особливу увагу  освоєнню коштів, виділених на будівництво мостових переходів у Запоріжжі, будівництво лікарні в смт Кушугум, реконструкцію обласної філармонії.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області