Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Василівка приваблює туристів неординарними фестивалями

15 жовтня 2012 - 15:54

У Василівці в замку-садибі Попова відбувся фестиваль «Байкерське середньовіччя», який зібрав палких шанувальників двох субкультур з усієї України. Численні глядачі могли не тільки на власні очі побачити, як відбувалися в давнину лицарські турніри, а й почути ревіння моторів найрізноманітніших мотоциклів, на яких до райцентру з’їхались байкери на своїх сталевих конях. Учасники фестивалю були одностайні в думці, що  місце проведення культурного заходу обрано дуже вдало. В замку Попова панує особлива історична атмосфера, яка дозволяє забути про плин часу. Крім того, козацька вольниця, яка панувала тут у давнину,  надихала байкерів та створювала неповторний настрій фестивалю.

Біля  закутих у сталеві лати лицарів і  затягнутих у шкіру мотоциклістів  зібрався чималий натовп. Дітлахи та дорослі могли досхочу роздивитись незвичайні «чопери», «спортбайки» і «ендуро», які нечасто зустрінеш на місцевих дорогах, а також покататись на квадроциклах, сфотографуватись  на пам'ять на фоні двоколісних коней. Згодом професіонали і любителі фехтування та історичної реконструкції  зійшлися в битві за перемогу в лицарському поєдинку. Для таких змагань існують дуже жорсткі правила. Учасники повинні не тільки вправно вимахувати мечами, володіти прийомами рукопашу, мати гарну фізичну підготовку, а й дотримуватись правил безпеки. У деяких лицарських конкурсах  змогли взяти участь і глядачі.

- У Василівському районі  стало доброю традицією проводити не тільки лицарські, байкерські, а й етнографічні, поетичні та інші заходи, – зазначив голова Василівської райдержадміністрації Сергій Грачов. - Усе це робиться в  рамках програми розвитку туристичної сфері району: чим більше сюди приїде людей, тим більше можливостей для розвитку матиме район, зокрема, його малий та середній бізнес.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області