Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя гостинно зустрічає учасників та гостей першого міжнародного фольклорного фестивалю “Сила України”, який сьогодні розпочинається на каскаді в районі Набережної

8 липня 2005 - 16:03

З метою популяризації культури і мистецтв народів світу, обміну культурним досвідом між країнами, підйому престижу національних культурних традицій України в світі засновано міжнародний фольклорний фестиваль “Сила України”.

Фестиваль проводиться за участю ЗАТ “Таврійські ігри” та сприяння Міністерства культури і туризму України. Ініціатором проведення фестивалю на Запоріжжі є голова обласної державної адміністрації Юрій Артеменко. Генеральний партнер фестивалю - ВАТ “Комбінат  «Запоріжсталь».

Заступник голови облдержадміністрації Олена Зайковська наголосила, що фестиваль має за мету об’єднати зусилля всіх небайдужих до програми відродження острова Хортиця, як центру українського козацтва, пропагувати національні культурні традиції, відкрити Україну для закордонних гостей та обміну культурним досвідом між країнами світу.

Урочисте театралізоване відкриття фольклорного фестивалю відбудеться 8 липня 2005 року о 18-30 на “Каскаді “Райдуга”.

Представники «богатирських» команд на прес-конференції в облдержадміністраціїУ рамках фестивалю будуть організовані виступи фольклорних колективів та зірок естради з усіх регіонів України і зарубіжжя. А саме: Руслана, Віктор Павлік, ансамбль „Воля”, „Козацькі забави”(Україна), Zdob zhi Zdub (Молдова),”Крамбамбуля” (Білорусь),  „Балаган Лімітед” (Росія) тощо; будуть презентовані перспективні дитячі ансамблі народної творчості; відбудуться Міжнародні матчи гігантів “Богатирські ігри” за участю найсильніших атлетів світу з України, Великобританії, США та Росії. Щодня в рамках фестивалю працює  ярмарок декоративно – прикладного мистецтва „Містечко майстрів”.

9 липня 2005 року відбудуться виїзні концерти творчих  колективів у Веселівському, Приморському, Приазовському та Пологівському районах області.

Для гостей  та учасників фестивалю будуть організовані екскурсії до музею історії запорозького козацтва Національного заповідника “Хортиця”.

Заключний гала-концерт та святковий феєрверк відбудуться 10 липня 2005 року о 18-30 на “Каскаді “Райдуга”.

Оргкомітет сподівається, що І Міжнародний фольклорний фестиваль „Сила України” стане яскравою і незабутньою подією не тільки для України, але й для міжнародної спільноти та започаткує традицію зустрічі творчих колективів щороку влітку на Запоріжжі.

Прес – центр  фестивалю працює з 8 по 11 липня 2005 року і розташовано на 1  поверсі готелю “Україна”, тел. 289-05-36.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн