Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найближчим часом інваліди І групи ВВв отримають квартири, придбані за державні кошти

17 жовтня 2012 - 17:05

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів засідання робочої групи щодо придбання житла інвалідам І групи Великої Вітчизняної війни, які довготривалий термін перебувають у черзі на отримання житла.

Нагадаємо, 14 червня поточного року відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 23.05.2012 № 503  укладено договір між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та управлінням містобудування та архітектури облдержадміністрації на делегування повноважень щодо здійснення закупівлі квартир інвалідам війни. Відповідно до угоди Міністерство  є головним розпорядником коштів, а управління облдержадміністрації – розпорядником коштів нижчого рівня.

25 вересня головою облдержадміністрації Олександром Пеклушенком видано розпорядження «Про здійснення заходів щодо забезпечення житлом інвалідів I групи Великої Вітчизняної війни, які довготривалий термін перебувають у черзі на отримання житла», і зараз триває його реалізація.

Загальний обсяг коштів, передбачених на придбання квартир запорізьким інвалідам І групи Великої Вітчизняної війни у 2012 році, становить 1,2 млн. грн. Нині на рахунку управління містобудування та архітектури облдержадміністрації на придбання житла для інвалідів є кошти в сумі 928 тис. грн.

У ході засідання робочої групи було затверджено остаточний поіменний список інвалідів I групи Великої Вітчизняної війни з п’яти кандидатур, яким будуть придбані квартири за рахунок державного бюджету. Також було внесено в список доповнення щодо нових кандидатур та затверджено перелік квартир для першочергового їх придбання.

За результатами засідання Віктор Ємельяненко доручив управлінню містобудування та архітектури облдержадміністрації провести огляд затверджених квартир для першочергового придбання щодо виконання внутрішніх опоряджувальних робіт, а також здійснити придбання квартир у встановленому законодавством порядку в межах наявних коштів відповідно до плану асигнувань.

У разі невідповідності запропонованої квартири вимогам до внутрішніх опоряджувальних робіт робочою групою буде здійснено підготовку нових пропозицій щодо квартир, які можуть бути придбані за рахунок державного бюджету.

Інваліди І групи Великої Вітчизняної війни отримають ключі від  нових квартир уже найближчим часом.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович