Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьким досвідом патріотичного виховання зацікавились за кордоном

18 жовтня 2012 - 13:04

У Запоріжжі  розпочала роботу VІ Міжнародна  науково-практична  конференція  «Соціальний розвиток України та патріотичне виховання громадян».

Близько 300 учасників із 23 регіонів України зібралися в Запоріжжі, щоб перейняти  досвід та поділитися власними здобутками у справі патріотичного виховання молоді.  Сьогодні це один з головних напрямків гуманітарної політики держави, інвестиції в майбутнє країни, яке будуватимуть молоді українці. В Запорізькій області вже п’ять років успішно діє Концепція національно-патріотичного виховання молоді, яка постійно вдосконалюється і оновлюється, одночасно з цим впроваджуються і розробляються сучасні методики, спрямовані на зміцнення патріотичних настроїв у молоді. Тож нашим фахівцям з цього питання є чим пишатись і чим поділитися. 

В урочистому відкритті конференції взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шишка. Він передав вітання всім учасникам від керівника області Олександра Пеклушенка та висловив сподівання, що обмін думками, напрацюваннями в сфері  патріотичного виховання стане поштовхом до народження нових ідей, позитивних змін у суспільстві. 

- Запорізька область – край розвитку та відродження. Активна, дієва частина суспільства, в тому числі молодь - це ті люди, які готові особисто докласти зусиль, щоб життя змінювалось на краще, щоб упроваджувались реформи заради підвищення добробуту регіону та його жителів.  У нас міцна команда, яка працює на результат, у якості основного орієнтиру обравши соціальні ініціативи Президента. Тож нехай ваше спілкування і обмін ідеями якнайшвидше принесуть практичні досягнення, - побажав  учасникам міжнародної конференції Ігор Шишка.

 Педагогам, науковцям, які досягли значних успіхів у патріотичному вихованні молоді  оголошено подяку та вручено почесні грамоти.

Впродовж двох днів конференції відбудеться «круглий стіл»,  працюватимуть шість секцій. З доповідями про міжнародний досвід патріотичного  виховання виступатимуть науковці з  Росії, Білорусі, Молдови, Ізраїля, Болгарії, Латвії.  Також учасники заходу мають можливість ознайомитись з виставкою, на якій  представлені роботи з бісеру, картини місцевих майстрів, моделі суден вихованців станції юних техніків, методичні рекомендації з патріотичного виховання молоді тощо.

За підсумками роботи конференції буде видано збірку матеріалів, яка стане в нагоді всім, хто причетний до важливої та благородної справи – патріотичного виховання молодих українців.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області