Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області створені належні умови для розвитку різних національних культур

18 жовтня 2012 - 14:45

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов провів  засідання  координаційної ради з питань взаємодії з громадськими організаціями національно-культурних товариств.

Відкриваючи захід, Андрій Гамов подякував керівникам національно-культурних товариств за небайдужість до збереження традицій свого народу.

- Ви опікуєтесь одними з найважливіших питань – збереження традицій та виховання свідомої самодостатньої особистості. Можете бути певні, у цій роботі обласна влада завжди вас підтримає. Ми працюємо над тим, щоб на цій землі ви почували себе комфортно, могли вільно розвивати та передавати нащадкам свої культурні надбання, - наголосив Андрій Гамов.

Також посадовець відзначив високий професійний рівень концертних заходів, які проводять національно-культурні товариства. За словами заступника голови ОДА, це яскраві насичені програми, які об’єднують людей навколо спільних духовних цінностей, закликають до шанобливого ставлення до історії та культури.

Користуючись нагодою, Андрій Гамов вручив відзнаки обласної державної адміністрації кращим представникам національно-культурних товариств, які зробили вагомий внесок у збереження та пропаганду національної культури, утвердження миру, міжнаціональної злагоди та взаєморозуміння.

Начальник відділу у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ірина Панькіна поінформувала про виконання заходів Програми підтримки розвитку культур національних меншин у Запорізькій області на  2008 – 2012 роки.

У поточному році на виконання Програми з обласного бюджету було виділено 205 тис. грн. Ці кошти були спрямовані на проведення фестивалю мистецтв національних культури «Ми-українські», а також інших фестивальних заходів у Запоріжжі, Мелітополі, Бердянську. Крім того,  підготовлено видання презентаційного альбому про діяльність національно-культурних товариств області, газети «Асирійські новини», підготовлено випуск телепрограми «Родина» тощо. Також у поточному році проведено олімпіади знавців російської, новогрецької, болгарської мов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області