Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До опалювального сезону райони області готові на 100%

18 жовтня 2012 - 16:34

Опалювальний сезон  на порозі. Нині обласна влада тримає під постійним контролем усі моменти підготовки, приділяючи їм надзвичайну увагу.  Про це йшлося під час селекторної наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

Керівники всіх  територій відзвітували про повну готовність до опалювального сезону і запевнили, що всі системи централізованого постачання тепла перевірені і заповнені водою, подекуди вже почали обігрівати дитячі садки. Переважній більшості районів вдалося затвердити необхідні ліміти постачання газу до кінця поточного року, тож  їх жителі можуть бути впевнені, що взимку в квартирах буде тепло. А от у Запоріжжі про ліміти  досі не домовились. Сьогодні керівництво концерну «Міські тепломережі» перебуває в Києві, де намагається в НАК «Нафтогаз України» розв’язати ти цю проблему.  

Як зазначив Петро Гончарук, усім територіям зараз необхідно відстежувати середньодобову температуру, щоб своєчасно розпочати опалювальний сезон. Головне для тих, хто ще не має достатніх лімітів газу, активізувати свою роботу. А тим, хто накопичив борги, розрахуватись з постачальниками блакитного палива або зрештою  домовитись про поступову реструктуризацію, щоб не зірвати опалювальний сезон.

Петро Гончарук також повідомив приємну новину, що для Запорізької області з державного бюджету виділено додатково  9 млн. 200 тис. грн. на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги водопостачання та водовідведення, які надаються населенню. Таким чином, маємо майже 33 млн. 900 тис. грн. на ці цілі. А комунальні підприємства можуть тепер розраховуватись за отриманий газ, відразу відкидаючи різницю в тарифах.

З метою запобігання надзвичайних ситуацій напередодні опалювального сезону в  області також проводиться місячник безпечного використання газу. Як запевнили фахівці,  на підприємствах теплокомуненерго, в газових господарствах  здійснюються всі необхідні заходи для  уникнення небезпечних ситуацій. Населенню також не слід забувати, що блакитне паливо  потребує обережного та уважного  поводження.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області