Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбувся І Міжнародний фольклорний фестиваль «Сила України» на запорізькій землі

12 липня 2005 - 15:55

У рамках фестивалю виступили фольклорні колективи та зірки естради з багатьох регіонів України і зарубіжжя, а саме: Руслана, Віктор Павлік, ансамбль „Воля”, „Козацькі забави”(Україна), «Здоб ші здуб» (Молдова), ”Крамбамбуля” (Білорусь),  „Балаган Лімітед” (Росія) тощо; були презентовані перспективні дитячі ансамблі народної творчості; відбулися Міжнародні матчі гігантів “Богатирські ігри” за участю найсильніших атлетів світу з України, Великобританії, США та Росії. Щодня в рамках фестивалю працював  ярмарок декоративно – прикладного мистецтва „Містечко майстрів”.

9 липня 2005 року відбулися виїзні концерти творчих  колективів у Веселівському, Приморському, Приазовському та Пологівському районах області.

Для гостей  та учасників фестивалю були організовані екскурсії до музею історії запорозького козацтва Національного заповідника “Хортиця”.

Урочисте закриття фестивалю з заключним гала-концертом та святковим феєрверком відбулося вчора увечері.

На урочистому закритті фестивалю з привітальним словом від уряду України, Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко звернувся віце-прем’єр-міністр України Микола Томенко.

Голова обласної державної адміністрації Юрій Артеменко висловив подяку всім організаторам, учасникам фестивалю, запевнив, що покладено добру традицію проведення фестивалю «Сила України» на запорізькій землі.

Голова облдержадміністрації зачитав лист-привітання від Президента України, в якому Віктор Ющенко підкреслив, що фестиваль «Сила України» - визначна подія в житті країни і він допоможе об’єднати зусилля всіх небайдужих до відродження центру українського козацтва, відкриє Україну для закордонних гостей та обміну культурним досвідом між країнами світу.

 

 Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області