Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Патріотичне виховання молоді – шлях до розбудови держави

19 жовтня 2012 - 13:19

Патріотичне виховання молоді – шлях до розбудови держави

У Запоріжжі підбили підсумки VI Міжнародної науково-практичної  конференції  «Соціальний розвиток України та патріотичне виховання громадян». Її учасники та доповідачі, які представляли  23 регіони України, а також Росію, Білорусь, Молдову, Болгарію, Латвію та Ізраїль, дійшли висновку, що сьогодні соціальний розвиток будь-якої держави неможливий без належного патріотичного виховання громадян. Адже саме нинішній молоді доведеться впроваджувати в життя  зміни, спрямовані на покращення життя людей, сприяння розквіту країни та забезпечення добробуту її громадян.

Під час проведення «круглого столу» та роботи секцій викладачі, науковці, представники Збройних Сил України, громадських та релігійних організацій докладно обговорили напрямки і методики патріотичного виховання, погодившись, що воно має розпочинатись якомога раніше. Уроки мужності в молодших класах, на які запрошують ветеранів Великої Вітчизняної війни, - один з дієвих засобів виховання справжнього громадянина. Актуальним є більш активне впровадження військово-патріотичних ігор та змагань. Сучасний інформаційний світ, інтернет мають неабиякий вплив на формування особистості. Тож дорослі не повинні пускати на самоплин спілкування дітей в мережі. Світове павутиння може бути другом та помічником у процесі патріотичного виховання молоді.

Також на конференції  обговорили можливості та важелі, які має держава для виховання  громадянина та патріота. Як неодноразово підкреслювали її учасники, цей довготривалий і нелегкий  процес – інвестиції в майбутнє держави, тож на шляху формування особистості, пробудження в дитини патріотичних почуттів не можна зупинятися, потрібно частіше  залучати юних українців  до творчих, інтелектуальних, спортивних заходів, до участі в шкільному та місцевому самоврядуванні,  волонтерства та благодійності.

За результатами конференції її учасники одностайно ухвалили резолюцію, в якій, зокрема, запропонували, спираючись на досвід Запорізької області, створити координаційну раду з питань патріотичного виховання молоді при Президенті України, облаштувати експериментальний науково-практичний майданчик Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України на базі Запорізького обласного центру патріотичного виховання молоді. Запропоновано також розширити межі використання інформаційних технологій, зокрема, створити «коло експертів» з патріотичного виховання у соціальних мережах, організувати за їх участю  постійно діючі тематичні обговорення, започаткувати низку інтернет-конференцій.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області