Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Недоліки дитячої оздоровчої кампанії 2012 року будуть враховані

19 жовтня 2012 - 14:04

Недоліки дитячої оздоровчої кампанії 2012 року будуть враховані

Відбулася всеукраїнська селекторна нарада з  підбиття підсумків оздоровчого сезону під керівництвом заступника Міністра соціальної політики України Лідії Дроздової. На заході Запорізьку область представляв заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

Як повідомила урядовець, влітку поточного року послугами оздоровлення та відпочинку були забезпечені 67 % українських дітей шкільного віку. На ці заходи з усіх джерел фінансування було спрямовано понад 1,4 млрд. грн. У країні працювали майже 18 тисяч дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Вартість путівки коливалася від 1047 грн. до 14,5 тис. грн.

Заступник Міністра соціальної політики України Лідія Дроздова відзначила, що цього року вдалося не допустити спалахів інфекційно-кишкових захворювань. Разом з тим, Уряд непокоїть  збільшення кількості травматизму серед дітей в оздоровчих закладах. Так, улітку в закладах Львівського та Житомирського регіонів загинули двоє дітей. Крім того, в Донецькій області зафіксовано 227 випадків травматизму, в Херсонській – 103. На переконання Л. Дроздовської така ситуація свідчить про необхідність розробки міжвідомчого правового акту  з безпеки перебування дітей в оздоровчих закладах. Це питання, а також  стосовно підвищення якості відпочинку та оздоровлення, харчування тощо під час підготовки до оздоровчої кампанії в 2013 році планується розглянути на всеукраїнській нараді в грудні поточного року.

Щодо ситуації в Запорізькій області заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов поінформував, що  в оздоровчих закладах регіону не загинула жодна дитина, вдалося також уникнути серйозних випадків травматизму.

Загалом, у поточному році в 49 закладах послугами оздоровлення та відпочинку забезпечено 58% запорізьких дітей (майже 86 тисяч), що на 1% більше запланованого показника. На ці заходи з усіх джерел фінансування було спрямовано понад  41,2 млн. грн. (у 2011 році – 34,2 млн. грн.). Певні проблеми виникли з державною атестацією дитячих оздоровчих закладів. Як запевнив Андрій Гамов, зараз це питання знаходиться на контролі облдержадміністрації.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів