Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Будівельні роботи на мостах ведуться в посиленому режимі

19 жовтня 2012 - 16:35

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів виїзну нараду на будівництві мостових переходів через р. Дніпро.

Першим об’єктом будівництва, який відвідав очільник області, став шляхопровід, який в майбутньому з’єднає Хортицький район та острів Хортиця.

Як розповів начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Володимир Войтенко, роботи на цьому об’єкті добігають кінця.

- Шляхопровід пролягає через залізницю. Але будівельні роботи виконувалися без зупинки залізничного руху. Наступного тижня ми завершуємо монтаж балок на споруді №1,  до кінця місяця цей об’єкт буде завершено. Щоб об’єднати повністю Хортицький район та острів Хортиця, нам необхідно завершити роботи на спорудах №3, №4 та №5. Сьогодні метал замовлено, монтується основа під четверту споруду, під тимчасові опори, здійснюється монтаж балок на 3-й та 5-й спорудах. У цьому році ми плануємо змонтувати  балки та залити плити на цих спорудах. Таким чином, першу чергу до кінця року ми завершимо, - запевнив Володимир Войтенко.

За його словами, повноцінний рух по проспекту Радянському буде відновлено вже до кінця наступного тижня.

Голова облдержадміністрації також ознайомився з ходом робіт на 7-й споруді мостобудівництва. Це частина мосту в напрямку з боку острова Хортиця до Набережної магістралі. На сьогодні тут роботи  також знаходяться на фінальній стадії – завершується будівництво  проїзної частини, встановлюється огорожа, бордюри. Олександр Пеклушенко високо оцінив якість робіт та матеріалів, що застосовуються на будівництві: «Матеріали, які тут використано – це якість світового рівня, це, перш за все, довговічність та безпека».

Останнім об’єктом, який відвідав голова облдержадміністрації, став пілон, який є одним з найбільш складних для мостобудівників та не має аналогів в Україні. Його висота складе 166 метрів. Наразі пілон  досяг відмітки 113,6 метра. Олександр Пеклушенко піднявся на найвищу відмітку, де поспілкувався з робітниками.

 - Будівництво запорізьких мостів знаходиться в мене на щоденному контролі. Я володію інформацією по кожному об’єкту, по кожному витраченому мільйону. До речі, вчора я повернувся з Києва, де нам вдалося отримати додатково 38 млн.грн. на соціально-економічний розвиток регіону - це на всі об’єкти області, а також  40 мільйонів - на  поточне фінансування мостобудівництва. Отже наші будівельники мають головне – кошти та гарний настрій. Темпи будівництва ми контролюємо постійно, а ось якість виконаних робіт  побачив сьогодні. Я залишився задоволений і якістю робіт, і настроєм мостобудівельників. Переконаний, запорізькі мости стануть окрасою не лише Запорізького краю, а й усієї України, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Як повідомив голова облдержадміністрації,  головні труднощі, які доводилося долати останнім часом, були  пов’язані з позиковими коштами на фінансування мостових переходів.

- Це питання майже вирішено. Перші 200 мільйонів ми очікуємо якщо не цього, то наступного місяця. Всі плани робіт гармонізовано. Люди працюють. Прийнято рішення про підвищення зарплатні мостобудівельникам майже вдвічі. Роботи не припиняються ні на секунду. Ми не лише витримуємо графіки, але й маємо намір, без шкоди для якості, прискорити темпи, - зазначив очільник області.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович