Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Поточне фінансування будівництва запорізьких мостів забезпечено на 100%

22 жовтня 2012 - 13:04

Поточне фінансування будівництва запорізьких мостів забезпечено на 100%

Про хід будівництва мостових переходів через р. Дніпро в Запоріжжі під час апаратної наради в облдержадміністрації доповів перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Геннадій Тимченко. За його словами, завдяки сталому фінансуванню сьогодні роботи на головному будівельному об’єкті міста тривають у посиленому режимі. На виконання робіт на усіх спорудах першого пускового комплексу задіяні 14 будівельних організацій, працює 147 одиниць техніки.

Посадовець також повідомив, що в держбюджеті 2012 року спочатку було заплановано 450 млн. грн. на будівництво запорізьких мостів. Та завдяки активній позиції обласної влади було прийнято рішення про додаткове фінансування в сумі 350 млн. грн.. Загалом у поточному році обсяг фінансування зведення мостів у Запоріжжі склав 770 млн. грн.. За словами Геннадія Тимченка, з цієї суми мостобудівники вже отримали 746 млн. грн.. Це надало можливість не лише організувати безперебійне  будівництво, але й закупити необхідні матеріали  для подальших робіт.

- Ми вже замовили необхідні ванти для моста в Німеччині. Отримати їх першу партію  плануємо 22 жовтня. Строки поставок - не більше місяця, 90% вартості замовлення за умовами договору вже сплачено, - зазначив Геннадій Тимченко.

Як підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, під час останньої виїзної наради на будівельному майданчику він особисто переконався у високих темпах робіт та їх якості. Після наради досягнута домовленість з «Укрзалізницею» про організацію особливого графіка руху поїздів, що дозволить у короткі терміни завершити роботи по будівництву шляхопровода, з’єднуючого Хортицький район та о. Хортиця.

- Будівництво запорізьких мостів знаходиться на постійному контролі у перших осіб держави – Президента та Прем’єр-міністра. Також я мав розмову з головою РНБО Андрієм Клюєвим, який підтвердив факт виділення останніх майже 25 млн.грн. на поточне фінансування. Ще 200 мільйонів ми плануємо отримати на перехідний період, - зазначив голова облдержадміністрації.

Стабільне фінансування дозволить не лише дотриматися всіх запланованих термінів будівництва, а й пришвидшити темпи робіт на будівництві запорізьких мостів,  вважає Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації  

Читайте також

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market