Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «На запорізькій землі торжествуватиме закон – так є і так буде завжди»

22 жовтня 2012 - 13:11

Проблемним моментам  здійснення перевірок інспекцією з питань захисту прав споживачів у Запорізькій області було приділено особливу увагу на апаратній нараді, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. 

Наприкінці вересня  на його «гарячу лінію» надійшов дзвінок  від приватного підприємця Павла Бовкуна, який поскаржився, що представник інспекції намагався здійснити перевірку його закладу харчування, при цьому не надавши жодних документів, які б підтверджували законність таких дій. Перевіряючий лише показав своє посвідчення. Тож у доступі до персональних даних, які захищаються законодавством України, йому було відмовлено.

У п’ятницю, 19 жовтня, цей випадок розглядався на черговому засіданні координаційної ради з питань розвитку підприємництва і мав несподіване продовження після її завершення. За словами приватного підприємця, в.о. начальника інспекції з питань захисту прав споживачів Леонід Собакар погрожував йому проведенням комплексної перевірки із залученням прокуратури, санстанції та інших служб.  

Очільник області Олександр Пеклушенко був змушений особисто втрутитись  у цей інцидент, нагадавши присутнім, що ще наприкінці червня під час спілкування з представниками малого бізнесу в Токмаку чув скарги на неправомірні дії інспекції.

Пояснення з цього приводу під час апаратної наради надав Леонід Собакар.  За версією чиновника, в кафе проводилась не перевірка, а з’ясування достовірності інформації. Необхідно було підтвердити, що за даною адресою дійсно функціонує кафе, власником якого є П. Бовкун. Він також звинуватив приватного підприємця в численних порушеннях та в перекручуванні фактів.

Заслухавши обидві сторони, Олександр Пеклушенко звернувся до головного державного санітарного лікаря Анатолія Севальнєва, який підтвердив, що про всі перевірки відповідні державні органи та служби повинні повідомляти власників ПП заздалегідь, за 10 днів, при цьому у перевіряючих обов’язково має бути при собі офіційний документ.

Генеральний директор Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» Володимир Степаненко також наполягав на необхідності попередньо інформувати запорізьких представників малого та середнього бізнесу про заплановані перевірки відповідно до закону. Крім того, за словами голови постійної комісії з питань регуляторної політики та підприємництва облради Олександра Бабича, офіційний сайт обласної інспекції мало допомагає підприємцям у роботі: він рідко оновлюється, не містить оперативних новин, на ньому мало практичних рекомендацій для  діяльності ПП.

Заслухавши всі сторони, Олександр Пеклушенко запропонував підприємцю Павлові Бовкуну сьогодні ж написати заяву в прокуратуру з метою перевірки правомірності діяльності представників інспекції та її керівництва. Він також принагідно нагадав,  що начальник обласного управління з питань захисту прав споживачів Дмитро Сухінін уже потрапив до поля зору правоохоронців. Його справа, в якій посадовцю інкримінується використання службових повноважень для отримання неправомірної вигоди, днями  розглядатиметься в суді. 

Стосовно Леоніда  Собакаря очільник регіону заявив: «Я не збираюся працювати з такими людьми. Це управління із захисту прав шкідників, а не споживачів. Усі, хто заважатиме нормально працювати представникам малого та середнього бізнесу в області, будуть моїми  особистими ворогами. На запорізькій землі торжествуватиме закон – так є зараз і так буде завжди»!

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»