Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Нам необхідно вивести «Кремнійполімер» на беззбиткове виробництво »

22 жовтня 2012 - 14:14

Олександр Пеклушенко: «Нам необхідно вивести «Кремнійполімер» на беззбиткове виробництво »

Стан справ на Запорізькому державному підприємстві «Кремнійполімер» розглянули учасники апаратної наради, яку провів голова ОДА Олександр Пеклушенко.

- Хочу підкреслити, що обласна влада не відвертається та не ігнорує проблемні підприємства. Ми разом з керівництвом сідаємо за стіл перемовин та спільно відшукуємо шляхи вирішення найгостріших проблемних питань, - зазначив очільник регіону.

Детальніше з поточною ситуацією на заводі  ознайомив в.о. генерального директора ЗДП «Кремнійполімер» Володимир Суліма. За його словами, в поточному році вдалося суттєво знизити заборгованість із заробітної плати – з 12,5 млн. грн. до 6,5 млн. грн.

- Тільки за останні півтора місяця за рахунок збільшення обсягів виробництва ми погасили 1,5 млн. грн. заборгованості із зарплати, - повідомив керівник заводу.

Також В. Суліма конкретизував, що в поточному році обсяги виробництва вдалося наростити вдвічі в порівнянні з показниками минулого року. Разом з тим, за 9 місяців 2012 року збитки підприємства склали 24 тис. грн. Завантаження виробничих потужностей не перевищує 5%. У зв’язку з цим розглядається можливість відкриття на території підприємства виробництва гіпохлориду натрію, що дозволить частково вирішити фінансові труднощі.

Найбільш гострим та проблемним питанням для заводу залишається наявність неповернутого ПДВ, адже ці кошти можна було б спрямувати на виплату заборгованих заробітних плат працівникам. Крім того, з 2007 року підприємство зараховано до переліку тих, які підлягають приватизації. Однак подальших зрушень у цьому напрямку не відбувається, тоді як  з року в рік інвестиційна привабливість заводу знижується.

З приводу неповерненого ПДВ голова облдержадміністрації повідомив, що вже сьогодні порушить це питання на нараді з податківцями.

- Головне для нас - не тільки виплатити працівникам підприємства заборговану зарплатню, але й вивести підприємство на беззбиткове виробництво, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Щодо подальшої долі заводу посадовець відзначив, що унікальне технологічне виробництво обов’язково має бути збережено. Однак «Кремнійполімер» сьогодні - це величезна незадіяна територія, функціональне призначення якої має бути переглянуто.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»