Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області готуються до реформи ЖКГ

23 жовтня 2012 - 13:14

У Запоріжжі проводиться відео-семінар з питань впровадження регіональної інвестиційної програми розвитку ЖКГ області на 2013-2015 роки. До участі в заході залучені 500 представників з 10 районів області, а також  Запоріжжя, Мелітополя, Енергодара. Сьогодні  вони за допомогою наукового керівника програми ООН-Хабітат із стратегічного планування в Україні Олександра Затолокіна мають навчитися, як правильно складати інвестиційні програми, визначати пріоритети, як працювати з потенційними інвесторами, щоб зацікавити їх своїми пропозиціями та залучити до реформування ЖКГ селища, міста чи  району.

Загалом повний курс навчання, який включає ще чотири семінари-тренінги, триватиме півтора місяця. Експерти проекту ООН-Хабітат, з якими облдержадміністрація уклала угоду на навчання та стажування керівників територій, запевняють: цього часу вистачить, щоб опанувати необхідні навички.

На сьогодні  вже пройшли навчання та стажування члени груп управління проектами 10 районів та двох  міст Запорізької області, якими подано 1279 заявок та 505 паспортів проектних пропозицій. До речі, наша область стала першою в Україні, де до участі в проекті залучені не тільки  окремі райони чи міста, а всі 267 місцевих громад.

Кожна з них має створити власні програми  реформування і розвитку житлово-комунального господарства. Згодом усі вони будуть об’єднані у комплексну обласну програму. Інвестиційні  пропозиції всіх регіонів у свою чергу стануть основою для створення всеукраїнського проекту з реформування галузі.

- На  представників територіальних громад області сьогодні покладена велика відповідальність. Не згори, а знизу, починаючи з найменших селищ,  реформуватиметься житлово-комунальне господарство. Тож саме ви визначатиме, в якому напрямку відбуватимуться ці  зміни, де вони потрібні першочергово, скільки коштів необхідно вкласти та якими будуть джерела фінансування, - звернувся до учасників семінару начальник управління ЖКГ облдержадміністрації Максим Шахов.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області