Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Щаслива дитина, яка має родину

23 жовтня 2012 - 14:51

Щаслива дитина, яка має родину

Охоплення кожної дитини сімейною формою виховання -  одна з найважливіших соціальних ініціатив Президента, реалізація яких триває в області. За даними служби  у справах дітей облдержадміністрації, нині в регіоні проживають 4 466 дітей-сиріт.  З них 3150 або 74,2% від загальної кількості виховуються в прийомних родинах та будинках сімейного типу. В 2006 році цей показник складав 58%.

- У регіоні спостерігається тенденція збільшення влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у сімейні форми виховання. За 9 місяців 2012 року втратили обох батьків 467 дітей.  З них 304   вже  влаштовано в прийомні родини та дитбудинки сімейного типу. Найкращих показників із охоплення сиріт  сімейними формами виховання досягли служби  у справах дітей сел. Приазовського, Енергодара, смт. Чернігівки, а також Бердянської, Василівської, Гуляйпільської, Кам’янсько-Дніпровської райдержадміністрацій, - повідомила під час селекторної наради з питань реалізації соціальних ініціатив Президента начальник служби у справах дітей  облдержадміністрації Антоніна Матвєєва. -  Зокрема, в Приазовському районі в цьому році з’явилось  два дитбудинки сімейного типу та чотири прийомні сім'ї. Завдяки їм 18 дітей нині виховуються в теплій родинній атмосфері.

Водночас, є райони та міста, де в поточному році ще не створено жодної прийомної сім'ї. До цього переліку увійшли м. Бердянськ, м. Мелітополь, а також Токмацький, Василівський, Гуляйпільський райони. Усі вони пообіцяли активізувати  роботу в цьому напрямку. Що стосується Запоріжжя, то в обласному центрі прогнозують, що незабаром тут з’явиться п’ять прийомних сімей.

- Маємо надію, що в Запорізькій області  ще 38 сиріт до кінця року  знайдуть батьків. Уже є  кандидати, які готові стати прийомними батьками і оточити малечу піклуванням та турботою. Наш регіон  досяг  досить високого показника   влаштування сиріт в сімейні форми виховання. На сьогодні він складає 74, 2%, але загальноукраїнська статистика вища - 80%. Ми беремо її за приклад, і сподіваємось, що нам вдасться подолати цей рубіж, - зазначила начальник служби у справах дітей Антоніна Матвєєва.

 

Довідкова інформація:

На сьогодні в Запорізькій області мають право на всиновлення 1400 дітей. З них 200 – у віці до 6 років.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області