Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальні ініціативи Президента України втілені в реальні результати на місцях

23 жовтня 2012 - 15:40

Соціальні ініціативи Президента України втілені в  реальні результати на місцях

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов провів селекторну нараду з керівниками районів з питань реалізації соціальних ініціатив Президента України за підсумками 9 місяців.

Практичні результати реалізації соціальних ініціатив у сфері пенсійного забезпечення в регіоні озвучив начальник головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Анатолій Казачук. За словами посадовця в поточному році запорізьким пенсіонерам  вісім разів перераховано пенсії. Крім того, розпочата процедура осучаснення заробітних плат для обчислення пенсій. Завдяки цій роботі кількість пенсіонерів, які отримують мінімальну пенсію, зменшилась з 59 тис. до 1,9 тис. осіб.

Фінансове забезпечення соціальних виплат напряму залежить від погашення заборгованих страхових внесків до Пенсійного фонду на місцях. Як підкреслив А. Казачук, станом на 01.10.2012 у містах та районах області було погашено 12,5 млн. грн. заборгованих платежів (56% від усієї суми). Серед лідерів – Розівський, Приморський, Якимівський, Куйбишевський та Бердянський райони. Низький рівень розрахунків мають Пологівський, Мелітопольський, Великобілозерський та Чернігівський райони.

У цьому контексті вкрай важливим є рівень зайнятості населення. За інформацією начальника ГУ праці та соціального захисту населення ОДА Ігоря Мещана, за підсумками І півріччя рівень офіційної зайнятості населення склав 60,4% (в Україні 59,6%), а безробіття 6,9% (в Україні – 7,8%). За 8 місяців у регіоні було створено 24,5 тис. нових робочих місць. 

Протягом 9 місяців поточного року до обласного центру зайнятості в пошуках роботи звернулося 10600 соціально незахищених громадян.  Роботу отримав кожен третій з них.

Також за цей період професійна допомога у пошуку роботи була надана 15 тис. молодих спеціалістів. У громадських робота задіяно  20460 людей, які шукають роботу.

Нині особливу увагу керівники територій мають приділити виявленню «тіньової» зайнятості. Працівники таких сфер як сільське господарство, будівництво, готельно-ресторанний бізнес, торгівля, транспортні послуги отримують зарплату суттєво нижчу від середньообласного рівня, що свідчить про доплату в «конвертах». Посилити роботу з виявлення та викорінення таких негативних явищ необхідно у м. Запоріжжі, а також у Гуляйпільському та Пологівському районах.

Крім того, начальник ГУ праці та соціального захисту населення ОДА зупинився на питанні придбання житла інвалідам війни та постраждалим від Чорнобильської катастрофи. За його словами, днями підписано перший договір на придбання квартири інваліду війни у м. Вільнянськ. На черзі - ще дві угоди на придбання житла в м. Запоріжжя та в м. Бердянськ.

У поточному році на поліпшення умов проживання інвалідів-ліквідаторів наслідків ЧАЕС було виділено понад 1,7 млн. грн. Нині визначені особи, які мають право на отримання такої послуги, готується розпорядження голови ОДА щодо порядку забезпечення їх житлом.

Крім того, в області триває реалізація програми «Доступне житло», здійснюються компенсаційні виплати вкладникам Ощадбанку СРСР та продовжується забезпечення соціально незахищених верств населення телетюнерами.

- Реалізація соціальних ініціатив Президента України в області – це ключовий напрямок роботи обласної виконавчої влади. Наше завдання – гарантувати ефективність використання кожної копійки, витраченої на їх реалізацію, щоб забезпечити повне охоплення увагою держави найуразливіших верств населення, - підкреслив Андрій Гамов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів