Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Фестиваль «Покрова на Хортиці» - одна з головних візитівок Запорізького краю»

23 жовтня 2012 - 16:31

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся з організаторами та учасниками ІІІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці», з якими підбив підсумки фестивалю, а також вручив нагороди.

- Коли я був народним депутатом України, встиг відвідати  багато інших країн, бував на багатьох аналогічних фестивалях. Але після фестивалю «Покрова на Хортиці»  можу зробити висновок, що він дійсно найкращий. Коли він тільки готувався, в мене було досить прискіпливе ставлення,  я не був упевнений, що все пройде на такому високому рівні. Але коли я побачив це дійство, особливо – етноспектакль, зрозумів, що цей захід є однією з головних візитівок Запорізького краю. Ми зробимо все можливо, щоб наступний, четвертий фестиваль був проведений на такому ж рівні, і ще втричі  краще, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Керівник області переконаний: при організації наступного фестивалю особливу увагу треба приділити цивілізованості заходу, але при цьому не втратити самобутності та первозданності.

За словами генерального директора Національного заповідника «Хортиця» Максима Остапенка, проведення фестивалю дуже позитивно впливає на розвиток Хортиці як туристичного об’єкту,  щороку сюди приїжджають все більше українців та іноземців. При цьому виникають і проблеми, а саме – необхідність розвитку інфраструктури, вирішення проблем  автостоянки та проїжджої частини тощо.

- Я розмовляв з Президентом України Віктором Януковичем щодо необхідності розроблення національного проекту «Хортиця», і почув від нього слова розуміння та готовності до дій. Спочатку нам пропонували, щоб це було відображено в новому законопроекті щодо заповідників України, але я наполягатиму на розробленні окремого проекту, присвяченого нашій святині. До його розробки мають залучатися історики, краєзнавці, археологи, спеціалісти з логістики, - повідомив Олександр Пеклушенко.

Президент Всеукраїнської федерації «Спас» Олександр Притула запропонував з наступного року надати фестивалю статус міжнародного, бо цього року його відвідали багато іноземних гостей, і  він стає все популярнішим за кордоном.

Після підбиття підсумків Олександр Пеклушенко нагородив учасників та організаторів фестивалю медаллю «За розвиток Запорізького краю», грамотами облдержадміністрації, подяками голови ОДА та цінними подарунками.

 

Довідкова інформація:

У заходах ІІІ Всеукраїнського козацького  фестивалю «Покрова на Хортиці» взяли участь представники шести країн, 19 областей, близько 100 творчих колективів,  понад дві тисячі учасників, 200 майстрів народного мистецтва.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області