Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найближчими днями буде придбано першу квартиру для інваліда І групи ВВв

25 жовтня 2012 - 10:56

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів засідання робочої групи щодо придбання житла інвалідам І групи Великої Вітчизняної війни, які тривалий термін перебувають у черзі на отримання житла.

У ході засідання затверджено остаточний перелік квартир для придбання інвалідам I групи Великої Вітчизняної війни у містах Токмак, Мелітополь, Енергодар та Гуляйполе.

До кінця тижня члени комісії оглянуть квартири в Мелітополі та Гуляйполі, які затверджені для першочергового придбання, на їх відповідність вимогам щодо виконання внутрішніх опоряджувальних робіт. У разі невідповідності запропонованих квартир  будуть розглядатися  нові пропозиції.

- Ми виходимо на фінальний етап придбання першої квартири для інваліда війни у Вільнянську. Вона вже оглянута ветераном та членами комісії, квартира відповідає всім вимогам. Зараз кошти на її придбання проходять через казначейство, одразу після цього будуть оформлені всі необхідні документи для її придбання, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Нагадаємо, 14 червня поточного року відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 23.05.2012 № 503 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом інвалідів війни»  укладено договір між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та управлінням містобудування та архітектури облдержадміністрації на делегування повноважень щодо здійснення закупівлі квартир інвалідам війни. Відповідно до угоди Міністерство  є головним розпорядником коштів, а управління облдержадміністрації – розпорядником коштів нижчого рівня.

Відповідно до Постанови бюджетні кошти спрямовуються на придбання квартир на вторинному ринку в житлових будинках, введених в експлуатацію, або в об’єктах незавершеного житлового будівництва із строком введення в експлуатацію не пізніше I кварталу року, що настає за звітним.

Квартири надаються, виходячи з норми не більш  21 кв. метра загальної площі житла на одного члена сім’ї (інваліда війни та членів його сім’ї, що разом з ним перебувають у черзі на отримання житла) та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю. У разі надання однокімнатної квартири одинокій особі її загальна площа не може перевищувати 50 кв. метрів. Перевищення встановленої норми загальної площі житла допускається у разі її оплати за рахунок коштів місцевих бюджетів та/або коштів громадян, яким надається житло.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області