Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під урожай 2013 року заготовлено високоякісний насіннєвий матеріал

25 жовтня 2012 - 11:59

Під урожай 2013 року заготовлено високоякісний насіннєвий матеріал

Під час наради в обласній державній адміністрації  підбито підсумки діяльності Державної інспекції сільського господарства в Запорізькій області за 9 місяців 2012 року. Як повідомив начальник інспекції Сергій Стародумов, протягом звітного періоду спеціалісти підрозділу провели 723 перевірки додержання вимог земельного законодавства, в ході яких виявлено 408 порушень. Сума накладених штрафів сягає понад 51,2 тис. грн. При цьому розмір збитків, заподіяних землевласникам, землекористувачам та державі складає 1,4 млн. грн.

З початку року  інспекторами відділу лабораторних досліджень та метрологічного забезпечення проведено 921 аналіз проб зерна, продуктів переробки, хлібобулочних виробів та насіннєвого матеріалу.

Також начальник Державної інспекції сільського господарства в Запорізькій області поінформував про залишки зерна, плодоовочевої продукції та цукру в сільгоспвиробників, які здійснюють оптову торгівлю. За його словами ці продукти в достатній кількості зберігаються на запорізьких підприємствах.

Щодо насіннєвого контролю тільки для пересіву загиблих у поточному році посівів фахівцями інспекції здійснено підготовку 29070 тонн насіння ячменю, 820 тонн проса, 9250 тонн зернобобових культур, 970 тонн сої, 240 тонн гречки, 1040 тонн кукурудзи, 2140 тонн соняшника та 346 тонн льону.

Під урожай 2013 року вже перевірено та підготовлено понад 100 тис. тонн кондиційного насіння. При перевірках особлива увага звертається на наявність вмісту ГМО, якість та сертифікацію.

Крім того, у вересні в області проведена перевірка насіння, яке зберігається в Державному резервному насіннєвому фонді України.

- Пріоритетним завданням для нас у цій сфері є забезпечення якісним посівним матеріалом виробників, контроль за використанням насіння та садівного матеріалу. Адже від якості саме цієї роботи залежить подальша врожайність сільськогосподарських культур, - підкреслив Сергій Стародумов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області