Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відділення обласної клінічної лікарні відремонтовані і оснащені медичним обладнанням світового рівня

25 жовтня 2012 - 14:14

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у відкритті після капітального ремонту двох відділень Запорізької обласної клінічної лікарні. Капітальний ремонт завершено в приймально-діагностичному відділенні лікарні та в бактеріологічній лабораторії. За словами фахівців, ці структурні підрозділи обласної лікарні оснащено медичним обладнанням світового рівня. Деякі взірці медтехніки, яка тепер працюватиме в оновлених відділеннях, не мають аналогів в Україні і представлені лише в Запоріжжі.

Як підкреслив заступник голови облдержадміністрації Ігор Шишка, вибір  саме цих відділень для оновлення спирався на те, що вони забезпечують потреби всієї обласної лікарні. Адже приймально-діагностичне відділення – це візитна картка закладу, яке першим зустрічає пацієнтів. Тепер цей  підрозділ закладу не лише відремонтовано, а й переплановано з урахуванням потреб логістики. Одночасно у відділенні зможуть отримувати допомогу до 10 пацієнтів.

 В оглядовій кімнаті, куди відразу потрапляє хворий, є все необхідне медичне обладнання, яке надає можливість швидко встановити діагноз  та забезпечити   передреанімаційні  заходи. Це й сучасний рентген-апарат, і УЗД, і унікальна система реанімації «Автопульс», яка, за розрахунком фахівців, підвищує для тяжкого пацієнта шанс вижити на 60%. У відділенні також розташовано кабінет ангіографії, обладнаний сучасним апаратом, що дозволяє лікарям швидко діагностувати серцево-судинні патології.

- Це сучасне обладнання дозволить зекономити для пацієнта такі необхідні секунди та хвилини, які трансформуються у врятовані життя, - підкреслив під час огляду відділення Олександр Пеклушенко.

Зекономити час, який є життєво важливим для пацієнтів, дозволить і нове обладнання   бактеріологічної лабораторії   обласної лікарні.

- На сьогодні  баклабораторія обласної лікарні за своїм оснащенням –  найкраща лабораторія в Україні. В ній є така апаратура, якої ще не має жодна лікарня країни. Наприклад, сучасні аналізатори. Якщо раніше, щоб отримати результати дослідження, необхідно було чекати від трьох до семи діб, то сьогодні – це лише кілька годин,  - відзначив заступник голови облдержадміністрації Ігор Шишка.

Раціональне використання приміщень лабораторії та оснащення її сучасною медичною апаратурою дозволить лікарям швидко отримувати результати аналізів  та більш оперативно визначати стратегію і тактику лікування пацієнтів, переконані фахівці обласної лікарні.

Додаткове фінансування -  майже 5 мільйонів гривень на капітальний ремонт двох відділень та закупівлю сучасного обладнання - обласна клінічна лікарня отримала за підтримки голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка. Кілька місяців тому він відвідав цей заклад та прийняв рішення про виділення коштів з обласного бюджету ще в поточному році. Сьогодні досягнутий результат вразив очільника області.

- Те, що я побачив, перевищило всі очікування. По-перше, все дуже професійно, по-друге, вірно сплановано з точки зору логістики, і, по-третє, дуже високий рівень забезпечення медичною технікою. Це говорить про те, що ми обрали вірний пріоритет та напрямок роботи. Запорізька обласна клінічна лікарня стане центром регіональної медицини. А найголовніше те, що вона стане порятунком, на який може розраховувати кожен житель Запорізької області. Ми будемо продовжувати роботу, яку розпочали в галузі охорони здоров’я, і в наступному році та поширимо аналогічні схеми в усьому регіоні. Пріоритет медицини був, є та залишиться головним у моїй роботі та  роботі моїх колег, - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів