Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі підприємства суттєво знизили борги із заробітної плати

25 жовтня 2012 - 16:29

Запорізькі підприємства суттєво знизили борги із заробітної плати

Заступник голови обласної державної адмінстрації Андрій Гамов провів засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Цього разу на нараду були запрошені керівники економічно активних підприємств, які не виконують  зобов’язання та порушують заявлені графіки погашення боргів.

Як повідомив заступник голови ОДА Андрій Гамов, за даними органів статистики протягом вересня борги із зарплати були скорочені на 1,1 млн. грн. та станом на 01.10.2012 складали 60,6 млн. грн. Крім того, за три тижні жовтня ця цифра була знижена ще на 12,6 млн. грн. (за рахунок погашення боргів ДП «Радіоприлад» та КП НВК «Іскра»). Тож за оперативними даними нині загальна заборгованість запорізьких підприємств із зарплати складає 48 млн. грн.

Борги економічно активних підприємств станом на 01.10.2012 складали 27 млн. грн. Напруженою залишається ситуація на ДП «ДПІ «Запоріжцивільпроект», «Аеропорт Запоріжжя вантажний», ДП «Запоріжгеоінформ». Ці підприємства у вересні продовжували нарощувати борги із зарплати.

Щодо підприємств комунальної форми власності їх заборгованість  складає 618,4 тис. грн. У порівнянні з державними підприємствами ця сума невелика, однак вона вже тривалий час не знижується. Більше того, продовжують нарощувати борги КП «Наш дім» Дніпрорудненської міської ради, КП «Чернігівське ВУ ЖКГ». Також проблемними є КП «Аеропорт Бердянськ», КП «Кам’янсько-Дніпровське МККП «Водоканал».

- Питання погашення заборгованості із заробітної плати залишається одним з найважливіших у нашій роботі,  органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування. Необхідно пам’ятати, що за всім цим стоять долі людей, які не отримують чесно зароблені гроші. Тож маємо посилити зусилля та знайти ті важелі впливу, які змусять несумлінних роботодавців виплатити заборговані суми, - наголосив Андрій Гамов.

За підсумками наради начальники профільних структурних підрозділів обласної державної адміністрації та керівники райдержадміністрацій отримали завдання щодо організації подальшої роботи з боржниками та забезпечення зниження заборгованості із зарплати.

Наступне засідання комісії заплановане на 8  листопада та буде присвячене розгляду ситуації із виплатою заборгованої зарплатні  на підприємствах-банкрутах.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»