Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Запорізька область – це один великий будівельний майданчик, регіон динамічного розвитку»

25 жовтня 2012 - 16:59

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів виїзну нараду з питання реконструкції Запорізької обласної філармонії ім. Глінки, де ознайомився з ходом робіт.

Проект  реконструкції будівлі виконаний приватним підприємством «Архітектурна майстерня «В. Лукашев», будівельно-монтажні роботи виконує генеральний підрядник ТОВ «Корнер-Сервіс», замовник – управління капітального будівництва облдержадміністрації.

Поточного року для проведення реконструкції за рахунок субвенцій, отриманих місцевими бюджетами з Державного бюджету України на виконання заходів з соціально-економічного розвитку окремих територій, виділено 9,7 млн. грн., з обласного бюджету – 679 тис. грн. Ці кошти витратять  на заміну покриття з утепленням горищного перекриття, реконструкцію фасаду будівлі, заміну зовнішніх інженерних комунікацій, заміну вітражів, віконних та дверних блоків, а також благоустрій прилеглої території.

- Станом на сьогодні ми виконали близько 50% запланованих робіт: повністю завершено реставрацію передньої частини будівлі, відремонтовано 70% покрівлі, завершено ремонт майже всіх мереж. Словом, будівля практично повністю готова до зимового періоду, і скоро розпочнемо роботу з благоустрою території. Планується, що цього року ми працюватимемо до 30 грудня, а з початку наступного перейдемо до реконструкції внутрішньої частини будівлі, де також заплановано великий обсяг робіт, - повідомив директор ТОВ «Корнер-Сервіс» Валерій Прозапас.

Ознайомившись з ходом реставраційних та ремонтних робіт, Олександр Пеклушенко висловив задоволення побаченим.

- Переконаний, що саме обласна філармонія допоможе нам позбавитись фрази «Нам не соромно», і ми почнемо вживати іншу – «Ми пишаємось». Головне, що нам вдалося зберегти автентичність будівлі і вона, як на мене, стала ще кращою, ніж була в своєму первісному вигляді. Також надважливо, що консервація будівлі та використання новітніх технологій дозволять зберегти її на віки, - зазначив керівник області.

Олександр Пеклушенко підкреслив, що після завершення реконструкції філармонії наступним об’єктом стане палац культури «Юність».

- Наш наступний об’єкт –  палац спорту «Юність». Ми  крок за кроком будемо виконувати свою обіцянку зробити Запоріжжя найкомфортнішим для життя людей містом у всій Україні. Також ми продовжуватимемо  роботи в області: зробимо все, щоб не було негазифікованих сіл та доріг, які не ремонтуються десятиріччями. І головне – це проект «Питна вода». Все це – реальність, наше сьогодення. Запорізька область – це один великий будівельний майданчик, регіон динамічного розвитку, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів