Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці почали терміново оформляти субсидії

29 жовтня 2012 - 13:02

Запоріжці почали терміново оформляти субсидії

Щойно в обласному центрі стартував опалювальний сезон, як запоріжці в перший же робочий день тижня почали терміново оформляти субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Як повідомили в головному управлінні праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, тільки в Ленінському районі Запоріжжя зранку до фахівців райуправління звернулось близько 200 городян. Подібна ситуація спостерігається і в інших районах міста та області. Очікується, що до кінця жовтня надійде ще близько 4 000 відповідних заяв.

Офіційна статистика свідчить, що жителі регіону в поточному році почали активніше користуватись своїм правом на отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Тільки в період з 1 по 26 жовтня  до районних управлінь праці та соцзахисту населення за  державною допомогою звернулось біля 9 тисяч родин. З початку року  цей показник склав 43 800 сімей, що на 1700  більше, ніж за аналогічний період 2011 року. Впродовж поточного року призначено субсидії  42 600 сім’ям або 6, 8 % від загальної кількості. Фактично в жовтні отримували державну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг 28 600 родин або 4,5% .  Середній розмір субсидії на початок опалювального періоду склав 192 грн. 24 коп.

У  ГУ праці та соціального захисту населення облдержадміністрації запевнили, що, незважаючи на різке збільшення кількості заяв від населення на отримання субсидій, їх прийом та оформлення здійснюватиметься оперативно. Щоб жителі області не витрачали час у чергах, до прийому документів залучатимуть спеціалістів інших підрозділів районних управлінь праці та соцзахисту. Розглядається можливість подовження тривалості робочого дня. Втім, вже зараз усі управління працюють без перерви та в зручний для жителів області час.

 

Нагадаємо, що право на субсидію мають працюючі громадяни, для яких сума оплати за газ, воду, електроенергію та опалення перевищує 15% від суми місячного доходу, для пенсіонерів цей поріг не повинен перевищувати 10%.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів