Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Влада не має права втрачати жодної секунди у набраних темпах роботи»

30 жовтня 2012 - 14:04

Олександр Пеклушенко: «Влада не  має права втрачати жодної секунди у набраних темпах роботи»

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко на апаратній нараді підбив підсумки виборчої кампанії та визначив основні напрямки роботи регіональної влади на поточний період та майбутнє.

- Я далекий від думки, що результати голосування є абсолютно задовільними для влади в Україні та в Запорізькій області. Але в умовах, у яких діяла чинна влада – Президент, Уряд, регіональна влада – третина голосів для партії   – це багато. Я мав розмову з Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем. Він подякував запоріжцям за вибір. Головне завдання, поставлене Президентом перед обласною владою, – працювати, не  втрачаючи ні секунди. Нашій команді є над чим трудитися. Тому сьогодні ми повинні з вами перш за все сформулювати завдання та пріоритети. Влада не має права втрачати жодної секунди у набраних темпах роботи, - наголосив Олександр Пеклушенко, звертаючись до свої колег.

Як підкреслив очільник області, за попередніми підсумками голосування  Партія регіонів у Запорізькій області отримала третій в Україні результат за кількістю голосів, розділивши це місце з Харківською областю. Кандидати від партії, які балотувалися за мажоритарними округами, також отримали перемогу.

- Що стосується Бердянського округу, коментувати не буду, бо рішення виборців є священним. Але я переконаний, що Олександр Сергійович Пономарьов займе гідне місце серед депутатів від Запорізької області, які зможуть сформувати у Верховній Раді серйозне і, головне, ефективне лобі, - відзначив голова облдержадміністрації.

З перемогою на виборах Олександр Пеклушенко привітав свого заступника – Олександра Дудку та представив претендента на його місце – голову Василівської райдержадміністрації Сергія Грачова.

Першочерговим завданням для влади має стати детальний звіт перед жителями регіону про результати роботи в поточному році, вважає очільник області. Влада має відкрито говорити і про проблемні питання, зокрема, про стан забезпечення правопорядку на територіях. Високий рівень злочинності залишається однією з найгостріших проблем регіону. Як підкреслив Олександр Пеклушенко, в бюджеті наступного року необхідно передбачити кошти для поліпшення матеріально-технічного стану органів внутрішніх справ задля досягнення  головної мети  - забезпечення безпеки життя населення області.

Особливу увагу необхідно приділити і роботі з чисельними контролюючими органами, які створюють перешкоди в роботі бізнесу.  На цьому окремо наголосив голова облдержадміністрації.

 - Люди, які пригноблюють бізнес, заважають йому працювати – це мої особисті вороги. З цієї платформи я не зійду, - наголосив Олександр Пеклушенко.

За дорученням голови облдержадміністрації питання взаємодії влади та бізнесу вже найближчим часом будуть обговорені на зустрічах за участю представників великого бізнесу, підприємців, які працюють у сфері середнього та малого бізнесу, представників контролюючих органів.

Олександр Пеклушенко  також зазначив, що 9 місце, яке сьогодні Запорізька область посідає в рейтингу регіонів, не відповідає потенціалу краю. Область має входити в першу п’ятірку, тому необхідно посилити роботу в усіх напрямках, особливо тих, що викликають занепокоєння.

Також голова облдержадміністрації надав доручення організувати зустріч з усіма кандидатами, які плідно працювали в округах під час виборчої кампанії, представниками партій, які пройшли у парламент, та з переможцями виборів у мажоритарних округах.

- Ми маємо провести мозковий штурм крізь призму формування запорізького лобі у Верховній Раді, - зазначив очільник області.

На думку голови облдержадміністрації, з представниками Запорізької області в новому парламенті необхідно підписати договір про співпрацю, який дозволить вибудувати ефективну систему роботи всіх гілок влади на благо Запорізького краю.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів