Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Пелих: «Обласна влада не отримала жодної скарги щодо організації та проведення виборів»

30 жовтня 2012 - 14:09

Юрій Пелих: «Обласна влада не отримала жодної скарги щодо організації та проведення виборів»

Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Юрій Пелих прозвітував про хід виборчого процесу в області та труднощі, які виникали у виборців.

- В області було відкрито 1129 виборчих дільниць, забезпечених усім необхідним для голосування та роботи виборчих комісій. Загальна кількість виборців у регіоні становить 1,472 тис. осіб. Уже 25 жовтня комісії отримали уточнені списки виборців. У день голосування, 28 жовтня, до суду звернулися лише 99 виборців з метою уточнення особистих даних, що свідчить про якісну роботу відділів реєстру виборців, - повідомив Юрій Пелих.

За словами посадовця, таке нововведення, як встановлення камер відеоспостереження та трансляція виборчого процесу в режимі онлайн, було схвалено не тільки українськими, а й міжнародними спостерігачами, їх в області працювало близько 150 осіб.

- Станом на сьогодні ми не отримали жодної скарги від українських та міжнародних спостерігачів, а також від виборців. Ми й досі тримаємо руку на пульсі, відслідковуємо ситуацію та готові активно співпрацювати із засобами масової інформації, надавати будь-яку необхідну інформацію, - зазначив Юрій Пелих.

За день до голосування, 27 жовтня, в області проходили навчання, присвячені виборам, перевірялась готовність усіх служб оперативно зреагувати на виникнення позаштатних ситуацій.

- У день виборів 14 виборчих дільниць залишалися без електропостачання, але не довше 40 хвилин. Усі проблеми оперативно вирішувалися і  жодним чином не вплинули на виборчий процес, - повідомив посадовець.

Нині триває процес здачі документів дільничних комісій до окружних. Виборчий процес буде  завершено в день оголошення офіційних результатів виборів.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко зазначив, що головне зараз – уважно відслідковувати всі критичні публікації в засобах масової інформації.

- Жодна публікація в ЗМІ не повинна залишитися поза увагою влади. По-перше, на всі питання ми повинні надати вичерпну інформацію. Крім того, необхідно виконати роботу над помилками і врахувати все на майбутнє, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»