Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «В наступному році фінансування регіональних соціальних програм буде збільшено»

1 листопада 2012 - 14:09

У музично-драматичному театрі ім. Магара відбулися урочистості з нагоди Дня працівника соціальної сфери. Ця галузь об’єднує численні структури - управління праці та соціального захисту населення, управління Пенсійного фонду, центри зайнятості, територіальні центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг), обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів, територіальну державну інспекцію праці в Запорізькій області, Службу у справах дітей, управління виконавчої дирекції Фонду України соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Запорізькій області, виконавчу дирекцію обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Запорізький цех протезно – ортопедичних виробів Дніпропетровського казенного експериментального протезно – ортопедичного підприємства  та інші. Колективи цих установ з професійним святом привітали керівники області та міста.

- Це свято людей, котрі працюють у сфері доброти. Професія соціального працівника потребує від людини головного – співчуття. Ми чітко розуміємо, що робота людей цієї професії починається там, де починаються проблеми у людини, якій необхідна підтримка держави, матеріальна допомога. На жаль, коштів державного бюджету не вистачає, тому ми в Запорізькій області намагаємося робити все можливе, щоб покращити роботу з соціального захисту. У поточному році на регіональні соціальні програми ми виділили 7,5 мільйона гривень. Ми забезпечили додаткові виплати до Дня перемоги для учасників Великої Вітчизняної війни. У наступному році фінансування регіональних соціальних програм буде збільшено. Ми плануємо охопити увагою таку категорію як діти війни. І головне: я хочу висловити щиру подяку всім працівникам соціальної сфери Запорізької області. В цій професії можуть працювати лише ті, хто любить життя та людей, - зазначив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Загальна кількість працівників соціальної сфери в Запорізькій області становить 7,8 тис. осіб.

Серед споріднених структур за обсягом повноважень і завдань чільне місце посідають органи праці та соціального захисту населення. В межах їх діяльності перебуває на сьогодні понад півмільйона жителів області, фактично – кожен третій, серед них 272 тисячі ветеранів праці, 78 тисяч ветеранів війни, 220 тисяч дітей війни та інші громадяни, які мають право на пільги.

До компетенції спеціалістів  системи органів праці та соціального захисту населення входить забезпечення державних гарантій, пільг, надання адресної підтримки ветеранам війни, праці, багатодітним та малозабезпеченим сім’ям, дітям-сиротам, безхатченкам; питання соціально – трудових стосунків, зайнятості, оплати, охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Безпосередньо через органи соціального захисту області в цьому році реалізуються державні та місцеві програми  на загальну суму 1,7 млрд. грн.

Доповнюючи державні програми, спрямовані на забезпечення потреб ветеранів,  діє обласна – “Назустріч людям” на 2011 – 2014 роки із загальним обсягом фінансування 42,2 млн. грн., у тому числі на поточний рік - 7,5 млн. грн. Ця програма передбачає  різні види матеріальної підтримки осіб похилого віку та інших малозабезпечених верств населення, в тому числі цільову грошову допомогу, забезпечення  медичними засобами, сприяння діяльності громадських організацій інвалідів.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів