Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада має знати про кожен випадок, коли через негоду автобус не вийде на маршрут

1 листопада 2012 - 14:36

Обласна влада має знати про кожен випадок, коли через негоду автобус не вийде на маршрут

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань автотранспортного обслуговування населення.

Напередодні зимової негоди учасники наради приділили увагу стану обслуговування пасажирських маршрутів та організації безпеки руху в осінньо-зимовий період.

- На півночі країни вже суттєво знизилась температура повітря. Пропоную ще раз обговорити всі проблемні моменти, щоб негода не стала для нас несподіванкою, а транспортне сполучення працювало безперебійно, - поставив завдання Петро Гончарук.  

Перший заступник начальника Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Роман Пісарєв порушив ряд проблемних питань у цій сфері. Зокрема, за  словами посадовця, протягом поточного року на 12% збільшився рівень аварійності за участю водіїв пасажирського транспорту (за 10 місяців 2012 року відбулося 36 ДТП, у 2011 - 32). Є зауваження і до технічного стану транспортних засобів, які працюють на маршрутах. Із 5028 автобусів, які були обстежені фахівцями, 503   працювали в несправному стані, що є небезпечним для пасажирів.

У поточному році спеціалісти ГУ промисловості та розвитку інфраструктури ОДА  провели 16 перевірок автоперевізників, за підсумками яких були розірвані 10 договорів. Крім того, в області виявлені випадки роботи нелегальних автоперевізників.  У жовтні до прокуратури передано матеріали щодо перевізника, який без дозвільних документів працював на маршруті «Запоріжжя-Біленьке».

Крім того, Р. Пісарєв акцентував увагу учасників наради на необхідності подати до облдержадміністрації паспортні маршрути. За його словами, найближчим часом будуть проведені перевірки. До перевізників, які виграли конкурс та не затвердили паспорти маршрутів, будуть вжиті жорсткі заходи.

У ході наради про підготовку до роботи в зимовий період прозвітував керівник ПАТ «Запоріжавтотранс» Олексій Фіщук. Він запевнив, що всі автовокзали регіону повністю підготовлені до холодів – перевірено системи опалення, заготовлено посипні матеріали.

Заступник голови ОДА Петро Гончарук відзначив, що в разі негоди всі зміни часу та руху автобусів мають бути обов’язково погоджені з обласною державною адміністрацією.

- Ми є замовниками послуг. Якщо через замети ви не зможете вийти на маршрут, зв’язуйтесь з нами. У свою чергу, ми відпрацюємо це питання з дорожніми службами. Обласна влада має знати про кожну ситуацію, коли автобус за графіком не прийшов на зупинку, - резюмував посадовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області