Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Ми залучатимемо громадськість до контролю за реалізацією проектів цільових «зелених» інвестицій»

2 листопада 2012 - 10:24

Відбулося засідання регіональної робочої групи щодо реалізації проектів цільових екологічних («зелених») інвестицій, яке провів заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук.

На сьогодні в області реалізується 23 проекти теплової санації об’єктів бюджетної сфери за рахунок залучення цільових екологічних «зелених» інвестицій на здійснення заходів, пов’язаних з реалізацією і виконанням зобов’язань сторін Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Ці роботи проводяться в десяти навчальних закладах, чотирьох дошкільних та дев’яти лікувальних закладах області на загальну суму 50,8 млн. грн..

Так, у Василівському районі утеплюються КЗ «Василівська гімназія «Сузір’я», та Степногірська загальноосвітня школа, у Великобілозерському районі - ЦРЛ та дошкільний навчальний заклад «Малятко», у Вільнянському районі - ЦРЛ та Люцернянський навчально-виховний комплекс, у Гуляйпільському районі - ЦРЛ, колегіум «Лідер» та школа ЗОШ № 1, в Запорізькому районі - Біленьківська дільнична лікарня, фельдшерсько-акушерський пункт у с. Смоляне та Мар’ївський навчально-виховний комплекс, у Кам’янсько-Дніпровському районі - дитячий садок – загальноосвітня школа та поліклінічне відділення Кам’янсько-Дніпровської ЦРЛ, у Новомиколаївському районі - поліклініка ЦРЛ, в Оріхівському районі -  Малотокмачанська школа, ЦРЛ та Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я», в Пологівському районі - Тарасівська амбулаторія, школа №4,  ясла-садок №3 «Віночок» (м.Пологи), сільська школа (с.Басань) та дитячий садок «Джерельце» (с.Чапаєва).

- Нам необхідно чітко контролювати хід реалізації проектів, розуміти, чи впливає проведення робіт на функціонування цих об’єктів, чи вкладаються підрядники в графік. Усі заплановані роботи – утеплення будівель, заміна вікон та ремонт покрівель -  маємо завершити до кінця поточного року. Крім того, обов’язковою умовою здачі в експлуатацію об’єктів має бути їх огляд громадою та місцевою владою. Саме люди, для яких працюють ці об’єкти, повинні контролювати виконання робіт, - зазначив Петро Гончарук.

У ході засідання учасники розглянули стан виконання робіт на всіх об’єктах, поточні проблеми та терміни завершення робіт.

Наступного року область очікує отримання «зелених» інвестицій у розмірі понад 100 млн. грн.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави