Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко відзначає річницю на посаді в Оріхівському районі

2 листопада 2012 - 14:58

Керівник області Олександр Пеклушенко  перебуває з робочою поїздкою в Оріхівському районі. Саме сьогодні, 2 листопада, Указом Президента України його призначено на посаду голови Запорізької облдержадміністрації, тож річницю він відзначає в польовому режимі і присвятив вирішенню низки питань соціальної сфери.

- Усім нам, владі, сьогодні є над чим працювати,  особливо в соціальній сфері.  Ми не можемо кардинально впливати на роботу промислових підприємств, на вирощування врожаю, але влада на місцях може і повинна змінювати стан речей у  сферах освіти, медицини, культури, - пояснив мету поїздки Олександр Пеклушенко.

Першим пунктом програми перебування став Кіровський будинок інвалідів, де посадовець ознайомився  з його роботою, умовами утримання пацієнтів, поспілкувався з колективом.

Директор закладу Олександр Старосвітський  повідомив, що на даний час тут перебувають 466 підопічних, які за станом здоров'я потребують стороннього догляду, побутового обслуговування, медичної допомоги. Це і діти віком від чотирьох років, і молодь, і люди похилого віку, для яких функціонує геріатричне відділення. Їх обслуговування забезпечують  240 працівників. У будинку-інтернаті протягом останніх років здійснено  основні ремонтно-будівельні роботи, в тому числі підведено газопровід. Але при цьому установа продовжує опалюватися рідким паливом, на яке доводиться витрачати 2 млн.грн. на рік. За словами директора, існує проблема централізованого водозабезпечення – питна вода тут привізна, а також дефіцит квалікованих кадрів, особливо психіатрів.

За підсумками обговорення  голова облдержадміністрації доручив відповідним структурним підрозділам опрацювати питання  завершення газифікації закладу. Щодо кадрової проблеми  Олександр Пеклушенко вважає за необхідне залучати фахівців обласної лікарні, які проводили б виїзні обстеження та надавали  кваліфіковану допомогу. Також буде розглянута можливість збільшення фінансування на харчування,  оскільки нинішня сума -  21 – 24 грн. на добу є недостатньою.

- Ці люди не повинні відчувати себе обділеними і зайвими в суспільстві. Забезпечення їх належними умовами, повноцінним харчуванням, якісною медичною допомогою – це обов’язок влади і ми зробимо все від нас залежне. Також треба подбати про їхнє дозвілля, організувати  концерти, виступи  художніх колективів. Тут є ціле молодіжне відділення, але молоді нічим зайнятися, тож слід організувати нескладне виробництво на території закладу. Маленьких діток, у яких є хоч найменша надія на виздоровлення, не можна залишати напризволяще, їм треба забезпечити фахове і якісне лікування, - підкреслив, підбиваючи підсумок, Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави