Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У боротьбі з соціальними хворобами державі допомагають неурядові організації

2 листопада 2012 - 15:03

У боротьбі з соціальними хворобами державі допомагають неурядові організації

В обласній державній адміністрації відбулося засідання координаційної ради з питань протидії соціальним хворобам. У зв’язку з терміновим відрядженням заступника голови ОДА Ігоря Шишки до Києва захід провів заступник голови коордради Костянтин Сілін.

Учасники заходу заслухали аналітичний звіт за результатами показників моніторингу та оцінки регіону на епідемію ВІЛ-інфекції за минулий рік, а також обговорили ситуацію із захворюваністю на територіях найбільш небезпечними соціальними хворобами  - ВІЛ-інфекцію та СНІДом.

Особливе занепокоєння керівництва обласної виконавчої влади викликає стан захворюваності на ці хвороби в Кам’янсько-Дніпровському районі. Показник захворюваності на ВІЛ-інфекцію на цій території щорічно перевищує обласний в 1,2-1,3 раза.

Заступник голови Кам’янсько-Дніпровської райдержадміністрації Ірина Зикова повідомила, що за 9 місяців поточного року показник захворюваності на ВІЛ-інфекцію склав 36,14 на 100 тисяч населення проти 28,66 за аналогічний період минулого року.

Також в районі зберігається тенденція до зростання захворюваності на СНІД. За 9 місяців 2012 року цей показник досяг  26,5 на 100 тисяч населення (в 2011 - 19,11).

Щодо лікування та профілактики цих хвороб  на  базі КУ «Кам’янсько-Дніпровська центральна районна лікарня»  функціонує кабінет «Довіра», фахівці якого надають консультації з ВІЛ-інфекції населенню  та проводять диспансерний нагляд за  хворими.

Крім того, посадовець повідомила, що зважаючи на складну ситуацію, в поточному році в районі була відновлена робота районної організації Товариства Червоного Хреста України з профілактики соціально небезпечних хвороб.

На неурядові організації, які працюють у цій сфері, покладаються великі сподівання, адже вони не тільки ведуть роз’яснювальну роботу з населенням, але й допомагають у лікуванні інфікованих, надають психологічну підтримку, допомагають продовжити жити з таким страшним діагнозом.

Також у цьому напрямку працюють благодійні фонди: «Сподівання», «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», «Життя триває», «Бенефіт», «Все можливо», «Право на життя - Запоріжжя» тощо.

Зокрема, в рамках засідання координаційної ради відбулася презентація діяльності з питань протидії соціальним хворобам обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області