Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Мета реформування – не скорочення, а зміцнення системи екстреної медичної допомоги»

5 листопада 2012 - 16:30

Питання щодо створення в регіоні системи екстреної медичної допомоги розглянуто на щотижневій апаратній нараді, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Як пояснив очільник регіону, винесення цього питання на порядок денний викликано негативними оцінками, які надали засоби масової інформації стосовно рішення сесії Запорізької міськради щодо передачі  станцій швидкої медичної допомоги міської клінічної лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги на баланс області.

- Переконаний, що така реакція виникла внаслідок того, що людям доступно не пояснили, що конкретно і для чого це робиться. Звідси весь острах та непорозуміння, - висловив позицію Олександр Пеклушенко.

Також керівник обласної виконавчої влади наголосив на тому, що мета реформування полягає не в скороченні, а в зміцненні цього сегменту надання медичних послуг, збільшенні якісного та кількісного складу бригад швидкої допомоги, підвищенні оперативності екстреної допомоги.

Як підтвердив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Андрій Запорожченко, в області дійсно існує дефіцит бригад ШМД.

- За розписом на нашій території мають працювати 180 бригад швидкої медичної допомоги, а реально такі послуги надають тільки 161, - конкретизував посадовець.

Також посадовець навів приклади реформування системи екстреної медичної допомоги в Донецькому та Луганському регіонах. За його словами запорізькі фахівці уважно стежать за ефективністю кожного нового кроку, який впроваджується на пілотних територіях, та переймають досвід кращих.

Так, в області вже проведено інвентаризацію кадрових, фінансових та матеріально-технічних ресурсів служб, а також аудит  ШМД. Крім того, триває підготовка до передачі приміщення для роботи Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, служби єдиної центральної диспетчерської. Нині доопрацьовується  регіональний план розвитку системи екстреної медичної допомоги в Запорізькій області.

- Наша мета -  вибудувати нову, більш ефективну систему екстреної медичної допомоги. При цьому не маємо права допустити ситуацію, коли нововведення ще не довели свою життєздатність, а стара система вже зруйнована. Кожен крок у цій роботі повинен бути  зроблений свідомо, обережно та з повним розумінням наслідків, - підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят