Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пекарі гарантують: соціальні сорти хліба в області до кінця року дорожчати не будуть

6 листопада 2012 - 09:58

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду з керівниками хлібопекарських підприємств. Захід відбувся за участю заступника голови ОДА Олександра Дудки та заступника голови ОДА (стажування) Сергія Грачова.

До діалогу запрошені представники провідних хлібопекарських підприємств регіону: ПАТ «Запорізький хлібозавод №3», ПАТ «Запорізький хлібозавод №5», ДП «ДП «Агросервіс 2000», ВАТ «Бердянський хлібокомбінат»,  ВАТ «Оріхівський хлібокомбінат», ТОВ «Хліб Токмака». Саме ці підприємства виробляють майже 90% усього хліба в області.

Відкриваючи нараду, Віктор Ємельяненко повідомив, що в обласну державну адміністрацію звертаються жителі регіону та скаржаться не тільки на подорожчання хлібобулочних виробів, але й на те, що не можуть знайти в продажу соціальні сорти хліба.

У зв’язку з цим представники обласної виконавчої влади мали до хлібовиробників декілька запитань, зокрема - чому облдержадміністрація не була попереджена  заздалегідь про зміну ціни на  стратегічний продукт. Крім того, перший заступник голови ОДА поцікавився, чому пекарі надали перевагу підвищенню ціни замість того, щоб скористатися Програмою забезпечення Запорізької області продовольчим зерном та борошном на 2012 рік, яка передбачає виділення з обласного бюджету компенсацій відсоткової ставки за короткостроковими кредитами, залученими підприємствами для закупівлі продовольчого зерна та борошна.

Позицію керівників хлібозаводів висловив голова наглядової ради ДП «ДП «Агросервіс 2000» Богдан Свинціцький, який підтвердив: подорожчання хліба дійсно відбулося, однак ціни на соціальні сорти в області залишилися незмінними. Разом з тим, на його переконання, передумови для підвищення ціни на хліб об’єктивні і лежать на поверхні:  збільшення вартості борошна, енергоносіїв, бензину, підвищення заробітної плати.

Представники хлібопекарських підприємств також спростували інформацію стосовно того, що  зменшено обсяг виробництва соціальних сортів хліба. Крім того, вони запевнили представників обласної державної адміністрації, що до кінця року ціни на масові  сорти хліба підвищуватись не будуть.

Щодо можливості скористатися обласною програмою компенсацій відсоткової ставки за короткостроковими кредитами Б. Свинціцький повідомив, що механізм виділення коштів потребує  доопрацювання, оскільки в деяких учасників програми виникають проблеми з контролюючими органами.

- Ми поінформовані про ваші зауваження, вони  враховані в проекті рішення, який буде винесено вже на наступну сесію обласної ради. Цим проектом передбачається спрощення процедури отримання коштів на компенсацію відсоткових ставок, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Також посадовець заявив, що моніторинг ситуації на ринку хлібобулочних виробів буде посилено і в разі необґрунтованого підвищення цін негайно вживатимуться заходи реагування.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками