Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дорожньо-транспортне господарство регіону готове до зимової негоди, однак проблемні питання залишаються

6 листопада 2012 - 15:19

У Запоріжжі з робочою поїздкою перебуває директор Департаменту координації політики розвитку інфраструктури та туризму Міністерства інфраструктури України Микола Снітко. За участю урядовця та заступника голови ОДА Петра Гончарука в обласній державній адміністрації відбулася нарада з питань підготовки дорожньо-транспортного господарства регіону до роботи в осінньо-зимовий період.

Відкриваючи нараду, П. Гончарук повідомив, що транспортна інфраструктура регіону розгалужена і представлена міжнародним аеропортом, морським та річковими портами. Мережа автодоріг загального користування, які проходять територією Запорізького краю, складає 6989,2 км. Крім того, довжина залізничних шляхів загального користування має протяжність 989,5 км.

Тільки за 9 місяців поточного року транспортними підприємствами регіону перевезено 13,6 млн. т вантажів, а послугами пасажирського транспорту скористалися 127,1 млн. людей.

- Нині одним з найважливіших завдань для нас є забезпечення стабільної  роботи  дорожньо-транспортного господарства в період зимової негоди. У цій роботі головне – безпечність та зручність  пасажирів, у тому числі дотримання графіків руху автобусів під час снігопадів, - наголосив заступник голови облдержадміністрації.

Керівники Служби автомобільних доріг у Запорізькій області,  ДП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя», Запорізької дирекції залізничних перевезень Придніпровської залізниці поінформували про хід підготовки до роботи в осінньо-змовий період.

За їх словами, підготовчі заходи майже завершені, посипні та паливно-мастильні матеріали заготовлені, техніка, спецодяг та спецінвентар також готові до використання. Відпрацьована взаємодія з працівниками МНС, МВС та ДАІ в Запорізькій області у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

З проблемними питаннями підготовки дорожньо-транспортного господарства до роботи взимку учасників заходу ознайомив начальник ГУ промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський. За його словами, одним із наболілих питань є заборгованість із заробітної плати працівникам Служби автомобільних доріг у Запорізькій області.

-  Ми всі пам’ятаємо, в яких складних умовах працювали  служби минулої зими. Їм не виплатили заробітну плату ще за серпень, а  морози вже не за горами, - зауважив посадовець та звернувся до директора Департаменту з проханням взяти це питання на особистий контроль.

Ще одне проблемне питання, яке було порушено в ході наради, – ситуація в ДП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя». До тих пір, поки аеропорт не буде остаточно переданий до комунальної власності Запоріжжя, місто не зможе надати підприємству матеріальну підтримку. Тим часом, аеропорт накопичив борги за електроенергію та газ. На вулиці листопад, а в приміщеннях досі відсутнє опалення. Тож, на переконання Є. Семечаєвського,  це питання також потребує особливої уваги та негайного вирішення.

Ці проблемні питання, як зазначив Микола Снітко, дійсно потребують оперативного вирішення та будуть розглянуті на найвищому рівні. Також урядовець поінформував про плани міністерства щодо подальшого розвитку інфраструктури країни. Зокрема, щодо реформування Укрзалізниці, підготовки програм розвитку автошляхів та автотранспорту тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович