Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко долучився до заходів Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху

16 листопада 2012 - 15:24

З 12 по 18 листопада в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху. Головна мета цього заходу – привернути увагу суспільства до проблеми смертності та травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод  на автошляхах України. Адже за даними статистики кожні 18 хвилин на дорогах країни відбувається ДТП, а через кожні 117 хвилин – гине людина. За показником смертності від ДТП на 10 тисяч населення Україна посідає п’яте місце в Європі. Лише на дорогах Запорізької області протягом першої декади листопада поточного року трапилось 38 дорожньо-транспортних пригод, в яких 10 осіб загинуло та 44 отримали травми.

З метою профілактики дорожньо-транспортних пригод управлінням Державтоінспекції ГУМВС України в Запорізькій області розроблено цілу низку заходів у рамках проведення Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху. Долучився до них і голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Сьогодні очільник області взяв участь в акції  здачі крові для подальшого використання в лікуванні потерпілих у дорожньо-транспортних пригодах.

- Хочу дуже подякувати людям, які разом зі мною сьогодні, без мене вчора та завтра здають кров. Не за гроші, не для піару, а заради найголовнішої мети – заради збереження життя, - зазначив Олександр Пеклушенко.

В акції також взяли участь працівники ДАІ міста та області. Загалом майже 50 співробітників у цей день здали кров, яка поповнить банк крові регіону.

Також голові облдержадміністрації в обласному управлінні ДАІ запропонували в рамках проведення тижня безпеки дорожнього руху перевірити свої знання дорожніх правил. Адже саме  знання та дотримання правил  усіма  учасниками дорожнього руху без виключень  є головною запорукою безпеки на автошляхах.

Стандартний тест на перевірку знань правил дорожнього руху очільник області пройшов в екзаменаційному відділі міського управління ДАІ. На питання тесту Олександр Пеклушенко відповів і, зробивши дві припустимі помилки, екзамен склав.

- Екзамен був непростим. Я хочу сказати, що тим, кому ще належить його складати, треба серйозно готуватися, - поділився своїми враженнями Олександр Пеклушенко.

Як підкреслив очільник області, регіональна влада  дуже тісно співпрацює з обласним та міським управліннями ДАІ. Адже питання безпеки руху – це питання безпеки життя  наших громадян. Олександр Пеклушенко подякував працівникам Державтоінспекції за ту роботу, яку вони проводять у напрямку профілактики дорожньо-транспортних пригод. Також очільник області пообіцяв, що в наступному році кошти на покращення матеріально-технічної бази  ДАІ будуть виділені як у міському, так і в обласному бюджетах.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі