Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Черга на отримання державних актів на землю буде ліквідована до кінця листопада

20 листопада 2012 - 11:33

Несвоєчасно видані державні акти на право власності землею запоріжці мають отримати до кінця листопада

На щотижневій апаратній нараді голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко заслухав звіт в.о. начальника ГУ Держкомзему в Запорізькій області Івана Гашенка про результати діяльності ввіреної йому структури.

Доповідаючи керівнику області, І. Гашенко зупинився на процесах реорганізації Головного управління, які нині розпочаті в області. За його словами вже проведена реєстрація Державного земельного агентства в Запорізькій області, на черзі – реорганізація територіальних підрозділів управління.

Також посадовець акцентував увагу на перебігу процесу інвентаризації земель несільськогосподарського призначення, розмежуванні земель державної та комунальної власності, поновленні нормативної грошової оцінки земель тощо.

Щоправда найбільш важливою ділянкою роботи Головного управління Держкомзему в області залишається видача землевпорядної документації.

- Налагодивши безперебійний та швидкий процес реєстрації правовстановлюючих документів на землю ви не тільки забезпечуєте реалізацію права громадян на розпорядження власною земельною ділянкою, але й гарантуєте наповнення бюджетів усіх рівнів. У зв’язку з цим хотілося б знати скільки за вашими оцінками державних актів на землю ви заборгували запоріжцям, та в які строки ви плануєте завершити цю роботу?, - звернувся Олександр Пеклушенко до в.о. начальника ГУ Держкомзему в Запорізькій області.

Як повідомив І. Гашенко нині жителям регіону ще необхідно видати близько 2,5 тис. держактів, які працівники Головного управління та його структурних підрозділів планують видати вже до кінця листопада.

- Роботу з видачі землевпорядної документації максимально активізовано. Ми працюємо і в суботу і в неділю. Якщо протягом жовтня було видано 1804 державних актів на право власності землею, то за 2 тижні листопада громадяни отримали вже 1693 акти, - поінформував посадовець.

Основна причина, яка призвела до несвоєчасності або затягування з видачею документів – неякісна робота ліцензійних організацій, які, отримуючи передоплату, видають клієнтам неякісну або неточну технічну документацію. З січня 2013 року робота таких установ буде жорстко контролюватись на законодавчому рівні. Працівники компаній, які видаватимуть неякісний пакет документів будуть позбавлятись сертифікатів на рік, а відновитись на роботі зможуть тільки після здачі відповідних іспитів.

Разом з тим, голова обласної державної адміністрації доручив керівнику ГУ Держкомзему в Запорізькій області посилити роз’яснювальну роботу з населенням, щоб люди вже зараз розуміли як не потрапити в пастку так званих «шахраїв з ліцензією».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі