Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області буде вдосконалено ринок послуг автомобільного транспорту

22 листопада 2012 - 13:45

В області буде вдосконалено ринок послуг автомобільного транспорту

Під час чергового засідання сесії обласної ради було затверджено Програму розвитку автомобільного транспорту в Запорізькій області на 2013-2017 роки, розроблену Головним управлінням промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації.

Як повідомив начальник Головного управління Євген Семечаєвський, програма спрямована на формування ринку послуг автомобільного транспорту шляхом реалізації єдиної економічної, інвестиційної, науково-технічної й соціальної політики, а також на підвищення рівня безпеки та якості обслуговування населення та підприємств області автомобільним транспортом.

- На сьогодні мережа міжміських та приміських внутрішньо-обласних автобусних маршрутів області, яка складається з 255 маршрутів приміського сполучення та 233 маршрутів міжміського внутрішньо-обласного сполучення, потребує оптимізації. І наше завдання – забезпечити ефективне задоволення потреб у безпечному та якісному автотранспортному обслуговуванні населення та підприємств Запорізької області, а також створити умови для сталого розвитку транспортного потенціалу області, - зазначив Євген Семечаєвський.

За словами посадовця, Головним управлінням промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації розроблені технічні умови для створення програмного комплексу.

Реалізація Програми розвитку автомобільного транспорту в Запорізькій області на 2013-2017 роки передбачає фінансування в обсязі 6,8  млн. грн., у тому числі з обласного бюджету – 597,5 тис. грн., з інших джерел – 6,2 млн. грн.

Очікується, що завдяки реалізації програми буде зменшено середній строк експлуатації автомобільного парку області на 15% та відповідно кількість випадків ДТП з вини водіїв автобусів на 20%., а також охоплено на 100% сільські населені пункти автотранспортним сполученням згідно з соціальними нормативами. Крім того, планується, що буде забезпечено роботу транспорту, пристосованого для перевезення інвалідів на всіх приміських автобусних маршрутах загального користування та збільшено обсяги перевезень пасажирів автомобільним транспортом на 15%. Також серед пріоритетних завдань - усунути з ринку автоперевезень перевізників, які працюють нелегально без відповідних дозвільних документів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області