Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про хід виконання урядової програми „Контрабанді – Стоп”

25 липня 2005 - 16:19

Як повідомила Запорізька митниця, на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.05 № 260 “Про затвердження Державної програми "Контрабанді-СТОП" з числа співробітників Запорізької митниці, обласних управлінь СБУ, МВС, ДПА, Державної прикордонної служби були створені та діють міжвідомчі мобільні групи з питань боротьби з контрабандою, якими систематично аналізується оперативна обстановка в зоні діяльності митниці та проводяться спільні спеціальні операції, спрямовані на запобігання незаконному переміщенню товарів через митний кордон України.

Службою по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил митниці проводиться щоденний моніторинг очікуваних митних оформлень товарів та зведені дані передаються до УСБУ в Запорізькій області. Після проведення аналізу приймається рішення щодо проведення конкретних заходів міжвідомчими мобільними групами.

За станом на 25 липня 2005 року,  міжвідомчими мобільними групами проведено 18 операцій  ("Аеропорт", "Псевдоекспорт", "Переогляд", "Контейнер" та інші). Наслідком  спільних дій стало заведення 30 справ про порушення митних правил на загальну суму 1 млн. 800 тис. грн. за статтями 329-331, 337-340, 342, 352, 355 Митного кодексу України. 

Характерні приклади:

1. У лютому, під час здійснення спільних оперативних дій, виявлено факт незаконного ввезення залізничним транспортом на митну територію України з Англії  на адресу приватного підприємства товару – папір копіювальний форматів А3 та А4.

В результаті незаконних дій приватне підприємство не сплатило податки і збори до держбюджету України на загальну суму 110 тис. грн. За даним фактом УСБУ в Запорізькій області порушило кримінальну справу про контрабанду.

2. У липні під час проведення оперативного заходу “Псевдоекспорт” була припинена спроба незаконного вивезення за межі митної території України товару -відходів чорних металів загальною вагою 190 975 кг , що належить одній із місцевих фірм, На даний час проводиться товарознавча експертиза щодо визначення реальної вартості вантажу, але вже зараз можна стверджувати, що вона була значно збільшена з метою незаконного отримання підприємством експортного відшкодування ПДВ з держбюджету України.

Крім того, за час роботи міжвідомчих мобільних груп з питань боротьби з контрабандою, Запорізькою митницею порушено 3 кримінальні справи про контрабанду за ст. 201 Кримінального кодексу України на загальну суму 2 млн. 100 тис. грн. за фактом контрабанди імпортних товарів – меблі (спальні, вітальні, кухні) та елементи радіаторів з алюмінію та комплектуючі до них. 

Нині реалізація програми „Контрабанді – стоп!” продовжується.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?